Notícies

Els primers "Barça-Madrid"
Els primers

Aquest cap de setmana es disputa el partit de futbol entre el Real Madrid i el F.C. Barcelona, just una setmana després que Messi hagi superat el record golejador de Paulino Alcantara, el mític golejador d'un segle enrere.

Aquest serà l'enfrontament 226 entre els dos equips que tenen un balanç molt igualat amb un 40 %, aproximadament, de victòries per a cada club en general i un 57 % quan juguen a casa. També la mitja de gols marcats i encaixats està al voltant d'1,6 per partit. Amb aquestes dades no sembla fàcil fer un pronòstic de futur i anirem al resultat segur, el del primer enfrontament que van disputar.

Va ser l'any 1916 a la semifinal de la 14a. Copa del Rei. En aquells temps jugaven el torneig els campions dels cinc campionats regionals, però com que els guanyadors d'Andalusia i Galícia no es van inscriure només quedaven el campió del Nord, l'Athletic de Bilbao; el del Centre, Madrid C.F. i el de Catalunya, F.C. Barcelona. Al sorteig, el Bilbao va quedar exempt i els altres dos s'havien d'enfrontar a doble partit. El F.C. Barcelona va guanyar l'anada per 2-1 i a la tornada el Madrid va fer el mateix per 4-1, tot i que el Barça va començar el partit amb 9 jugadors perquè el tren on viatjaven Massana i Vinyals va descarrilar. Com que aleshores només comptaven les victòries van haver de jugar un tercer partit de desempat.

En aquest encontre Bru, el porter blaugrana va aturar dos penals i el resultat final va ser 6-6. El davanter centre del Madrid era Santiago Bernabeu i el del Barcelona Paulino Alcantara, que va fer 4 gols i li van anular un altre. Al dia següent, el quart partit de desempat no es va acabar de jugar perquè els jugadors blaugrana es van retirar de la competició després de protestar per una falta al seu porter del jugador que havia marcat el 4-2, resultat que el polèmic àrbitre va donar com a definitiu. A la final el Bilbao va guanyar per 4-0 el seu 7è títol de copa a Barcelona, al camp del Carrer Indústria, conegut popularment com "La escopidora" per les seves reduïdes dimensions i que va ser el primer camp en propietat del F.C. Barcelona. Va ser en aquest camp on el Barça va viure la seva primera època daurada amb jugadors com Samitier, Alcàntara, Sagi o Zamora.

Ves al prestatge d'esports

21/03/2014 09:02h
Mitjana (0 Vots)