Notícies

Neix un nou festival a Barcelona, Americana
Neix un nou festival a Barcelona, Americana

Neix un nou festival a Barcelona, el Festival de cinema independent americà Americana.

Americana, que se celebrarà del 13 al 16 de febrer als Cinemes Girona, serà una mostra del millor cinema 'indie' nord-americà recent que aproparà al públic barceloní pel·lícules que normalment no tindrien distribució en pantalla gran, però també alguna futura estrena comercial.

El festival neix de la passió pel cine d'un grup d'amics que van presentar la seva proposta al concurs per a nous emprenedors Movistar Artsy. L'empresa de telefonia és el principal patrocinador d'aquest nou event. Un certamen amb intenció de perpetuar-se, créixer i ser un referent en l'oferta cultural de Barcelona.

El festival projectarà pel·lícules que han tingut les seves estrenes a festivals nord-americans com els de Tribeca, Sundance o Austin.

Entre les primeres pel·lícules confirmades hi ha, entre d'altres, 'Short Term 12', el 'thriller' sureny protagonitzat per Casey Affleck i Rooney Mara 'Ain't them bodies saint' i el documental 'American Promise', que explora el panorama educatiu dels Estats Units a partir de l'evolució de dos nens negres al llarg de 13 anys. Altres títols del festival, que encara no ha completat la seva programació, seran 'The motel life' i 'In a world...'.

 

Torna al prestatge

06/02/2014 12:28h
Mitjana (0 Vots)