Fons especials

Arxiu Josep Badia
"L'Ametlla té una història mil·lenària suficientment documentada i una prehistòria poc coneguda però digna d'ésser estudiada". Josep Badia i Moret

 

Què és l'Arxiu Josep Badia?

 L'Arxiu Josep Badia és un recull de documentació que la família Badia va cedir a la biblioteca abans de la seva inauguració. Inclou documentació generada per les associacions del poble, Ajuntament o els mateixos ciutadans, bàsicament des de finals del segle XIX fins finals del segle XX. Comprèn, doncs, gairebé un segle de documentació escrita i gràfica sobre l'Ametlla del Vallès. Està format per cartes, retalls, fotografies, postals, dossiers, documents inèdits, etc.

 
 Com es pot consultar?
 
Aquest nou servei que ofereix la biblioteca, degut a les seves condicions úniques i la seva rellevància històrica, només és consultable físicament a la mateixa biblioteca. No obstant, també podeu consultar el catàleg des d'aquí.
 
 
 
 
On es pot consultar més documentació sobre l'Ametlla del Vallès?
 
Una de les tasques de la biblioteca és mantenir i actualitzar el fons de col·lecció local. En aquest fons podreu consultar totes aquelles obres que tractin sobre l'Ametlla del Vallès, o que hagin estat creades per autors locals. La col·lecció local es troba als prestatges que hi ha a la dreta del taulell de préstec.
 
Per a més informació històrica, també podeu consultar:
 
* Centre d'Interpretació del Territori de l'Ametlla del Vallès (CITA).
 
 
 
 
CONSULTEU EL CATÀLEG DE L'ARXIU JOSEP BADIA EN AQUEST ENLLAÇ.
 
També podeu consultar el Fons de la Germandat de Sant Sebastià, que també forma part de l'Arxiu Josep Badia.
 
Temes: Història local
Etiquetes: arxiu josep badia, col·lecció local