Notícies

Ricard Ruiz Garzón i Francisco Díaz Valladares guanyadors del premi Edebé
Ricard Ruiz Garzón i Francisco Díaz Valladares guanyadors del premi Edebé

Autor: Edebé

Ricard Ruiz Garzón i Francisco Díaz Valladares guanyadors del premi Edebé

La XXV edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil ja té guanyadors: Ricard Ruiz Garzón, amb la seva novel·la “La inmortal”, ha vençut a la modalitat d’infantil i Francisco Díaz Valladares, amb “Tras la sombra del brujo” s’ha imposat a la categoria de juvenil.

Aquest any es van presentar un total de 303 originals, dels quals 187 es van presentar en la modalitat infantil i 116 en l'apartat juvenil, escrits en castellà (258), català (30), gallec (10) i basc (5).

Segons paraules del jurat, el llibre de Ruiz Garzón és una història plena de tolerància, voluntat i motivació, que té com eixos principals els escacs i la immigració. A més a més, amaga un secret, el que farà que el lector no pugui deixar de llegir. Per l’altra banda, de l'obra de Francisco Díaz Valladares, realça la fantàstica descripció dels paisatges africans, que traslladaran el lector al continent veí. D’aquesta manera, podrà apreciar la rica naturalesa d’Àfrica però també els problemes que això comporta, ja que l’ésser humà sembla  decidit a explotar-la i acabar amb ella.

El premi Edebé, concedit per l'editorial del mateix nom, és el més ben dotat d'Espanya en la seva categoria, amb 30.000 euros per a l'obra juvenil i 25.000 per a l'obra infantil

Ruiz Garzón i Díaz Valadares se sumen a un llistat ple de grans autors com Carlos Ruiz Zafón, Gabriel Janer Manila, Andreu Martín, Juan Madrid, Elia Barceló, César Mallorquí, Maite Carranza o Jordi Sierra i Fabra.

Esperarem fins al març per poder gaudir de la seva lectura.

26/01/2017 14:32h
Mitjana (0 Vots)