Notícies

22th World Computer Chess Championship
22th World Computer Chess Championship

Del 27 de juny a l'1 de juliol es va celebrar els 22th World Computer Chess Championship. Es tracta d'un campionat que se celebra des de l'any 1974. En aquesta edició s'han presentat 6 ordinadors que han competit entre ells. L'ordinador Komodo, dels Estats Units, ha guanyat el campionat. L'any anterior fou el finalista però en aquesta ocasió ha aconseguit ser el campió.

Es tracta d'un campionat obert a tot tipus de microprocessadors, ordinadors i maquinari d'escacs.  A partir de l'any 2009, però, es va limitar a un màxim de 9 nuclis per ordinador, de tal manera que tots els ordinadors tinguin el mateix tipus d'especificació de maquinari i competeixin en igualtat de condicions.  

Les partides duren 45 minuts, més 15 per cada moviment. Tots els ordinadors competeixen contra tots, sumant un punt si guanyen, sumant-ne mig si fan taules i no sumant-ne cap si perden. Un cop fetes les partides, se sumen els punts i qui n'ha sumat més es proclama vencedor.  

Una de les característiques principals d'aquest torneig és que cal ser-hi físicament, les partides es fan en un taulell, i no es poden fer les partides on-line. Aquest fet ha provocat que molts participants no s'hagin presentat al campionat i que sí que ho facin a d'altres com el Top Chess Engine Championship, on les condicions per participar-hi són molt més laxes. 

Vés al prestage d'esports ►

07/07/2016 17:48h
Mitjana (0 Vots)