Notícies

Dakar 2015, torna el més dur dels ral·lis
Dakar 2015, torna el més dur dels ral·lis

Laia Sanz, Marc Coma, Joan Barreda, Jordi Viladoms, Carlos Sainz, Gerard Farrés o Dani Oliveras són alguns dels noms que aniran protagonitzant el Ral·li Dakar que comença el dia 4 de gener a Buenos Aires.

La 36ena edició d'aquest popular ral·li, considerat el més exigent del món, se celebrarà del 4 al 17 de gener per quarta vegada consecutiva a Amèrica del Sud passant per Argentina, Bolívia i Xile fent un recorregut de 9.000 quilòmetres.

Com a novetat entre els participants, cal destacar l'equip format per Albert Bosch i Agustí Payà que porten un vehicle elèctric, el primer en tota la història de la prova.

El Ral·li Dakar és una cursa de vehicles que se celebra anualment i està organitzada per la Amaury Sport Organisation. La carrera està oberta a participants amateurs i també professionals i tot i anomenar-se ral·li és més aviat un raid, una cursa de resistència, doncs el terreny que travessen els competidors és molt dur, creuant dunes, fang, pedres, etc.

La primera edició de la cursa fou la de 1979, un any després que el corredor Thierry Sabine es perdés al Sàhara i decidís que seria una bona ubicació per dur-hi a terme un raid regular. Originalment el raid anava de París fins a Dakar, però degut a problemes polítics i altres factors, el traçat, inclòs l'origen i el destí, ha anat variant al llarg dels anys.

L'any 2008, en un decisió sense precedents, l'organització va decidir suspendre el Ral·li a causa de l'amenaça terrorista a Mauritània, un dels països clau del recorregut. A partir d'aquest moment el raid va canviar la seva ubicació i va passar a anomenar-se Dakar Series.

Vés al prestage ►

29/12/2014 19:50h
Mitjana (0 Vots)