La biblioteca Cardona s'omple d'activitats i públic el cap de setmana
La biblioteca Cardona s'omple d'activitats i públic el cap de setmana

La triple cita amb el Mercat d'Intercanvi de Llibres, la fira d'intercanvi de punts de llibre i l'hora del conte és tot un èxit

Un any més, la biblioteca Armand Cardona Torrandell proposava una triple cita amb els lectors i usuaris per aquest dissabte, una cita que ja s'ha consolidat com un dia especial al voltant del llibre per a la biblioteca i per al públic. 

El MIL9, el Mercat d'Intercanvi de Llibres, ha celebrat la novena edició amb la participació d'unes 140 persones, que van poder triar i remenar entre uns sis-cents llibres i DVD's que ells mateixos havien portat a la biblioteca al llarg de els darreres setmanes, a més dels que aportava la mateixa biblioteca. En finalitzar la jornada, el públic participant s'havia endut uns tres-cents documents. Els llibres sobrants de l'intercanvi es podran agafar de manera gratuïta durant aquesta setmana al mateix equipament. 
Com cada any, el gènere més present en aquest intercanvi ha estat la novel·la, amb 135 exemplars en castellà, 91 en català i més de 155 llibres de lectura infantil i juvenil. Destaca també la presència d'un centenar de llibres de coneixements. 
El MIL, amb aquesta nova edició, ha contribuït a fomentar la reutilització i l'intercanvi amb un concepte simple i una pràctica senzilla, promovent la sostenibilitat i la sensibilització. 

En un altre espai de la biblioteca se celebrava al mateix temps la 13a Fira d'Intercanvi de Punts de Llibre, que es consolida com una de les més concorregudes de les que s'organitzen a la província de Barcelona. Hi van participar 45 persones, que van gaudir d'un matí seleccionant els punts que més s'esqueien a les seves col·leccions particulars.

I la tercera cita tenia una vessant familiar, amb una sessió de l'Hora del conte, en la que l'actriu Carme Jariod explicava el conte "El Monstre de colors", amb una activitat en la que els més petits participaven activament amb un dau escollint les emocions que experimentava el monstre. 

Un cop acabat, es va lliurar el premi als dos finalistes i a la guanyadora del concurs infantil de punts de llibre de Sant Jordi, en el que van participar diverses escoles de la ciutat. Els lots de llibres de Llorens llibres i la llibreria La Mulassa es van lliurar a Joana Gràcia Miró, de 6è de l'escola Sant Bonaventura, guanyadora, i als finalistes Cristina Asensio de 6è del Sant Bonaventura i Biel Sanz Romero de 3r del Cim. Durant la festivitat de Sant Jordi de 2016 la guanyadora veurà publicat el seu punt de llibre.

17/06/2015 17:35h