Núria Pradas

(Barcelona, 1954) Va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules “li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia”. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva .

Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d’editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l’Anna (Cruïlla, 1996), que l’han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida…), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s’adreça. Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom).  Per a adults ha escrit Sota el mateix cel que va guanyar el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura al 2012. Al 2014 La noia de la biblioteca i al 2016 Somnis a mida, un recorregut per la Barcelona dels anys 20 y 30 a través de la moda. Totes dues editats per Columna.

Aquest 2017 publicarà a l’editorial Efadós, La pintora del barret de palla, que narra la vida de Élisabeth Vigée Le Brun, coneguda com la pintora de la reina Maria Antonieta.

AFORAMENT LIMITAT (consulteu a la biblioteca)

A les biblioteques trobaràs:

““ "Amor prohibit"
““"Etheria"
També a 
““"La cuinera"
““"El mercader" 
““"La princesa de Jade"
També a 

També et pot interessar:

Data de creació: 26/04/2017 Data de modificació: 26/04/2017