Memòria de les treballadores de les fàbriques tèxtils de Sallent i Cabrianes

 

Biblioteques participants: 

  • Biblioteca de Sallent

Col·laboració: 

Data d'inici: 

  • juny 2019 - març 2020

Estat del projecte: 

  • actiu

Altres projectes relacionats: 

Documentació per a professionals:

Descripció: 

L’entitat Adona’t, una associació que treballa per la igualtat de la dona, es va plantejar el repte de recuperar les vivències de les dones que havien treballat a les fàbriques de Sallent fins al segle passat i denunciar les condicions laborals desfavorables que havien sofert. La Biblioteca de Sallent, en el marc del programa Bibliolabs, es va oferir a donar suport metodològic, tecnològic i d’innovació per impulsar aquest projecte.

Així doncs, es vol crear de manera col·laborativa una web o repositori, oberts a les contribucions de la ciutadania, per exposar fotografies digitalitzades i relats personals en format audiovisual de treballadores de les fàbriques tèxtils -ja desaparegudes- de Sallent i Cabrianes, així com també documentació i dades sobre l’explotació i les condicions laborals desfavorables d’aquestes dones.

Amb la realització del projecte, tota la població tindrà accés a una informació i a uns recursos que els són propers (a Sallent totes les famílies tenen ascendents que havien treballat a les fàbriques tèxtils), però que les noves generacions desconeixen. El projecte té la vocació d’arribar a molta gent de la població: gent gran que havia treballat a les fàbriques i que ha sigut entrevistada, familiars que en conserven documentació, i historiadors locals que contextualitzen aquestes vivències.