L'hort a casa

Arxiu BiblioLab

Coneixement

Comunicacions i presentacions internacionals



Bernadet Vallvé, directora del Bibliobús Pedraforca, Rosa Poch, responsable dels Bibliobusos de la Diputació de Barcelona, Carme Rodríguez, cap de la Unitat de Dinamització i Serveis Bibliotecaris i Esperança Paños, cap de la Secció de Serveis Bibliotecaris. IX Congreso Nacional de Bibliotecas Móviles (Segovia, 18-20 de octubre de 2019)



Elisabet Hernández Benavente i Sílvia Sebastián Salvatierra. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Mario Aguilera i Enric Vilagrosa. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Josep Perelló, Isabelle Bonhoure, Anna Cigarini, Julià Vicens i Montserrat Alvarez-Massó. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Montserrat Lara Suriols i Jordi Muncunill Farres. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Xavier Ariño, Dimosthenis Karatzas, Laura Solà, Ferran Burguillos, Núria Ojalvo i Fernando Vilariño. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Imma Casals, Dolors Zamora, Sergio Vega, Alicia de Manuel, Jordi Chávez, Eva Bagán, Marta Eiriz, Ana María García i Lupe Manzano. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Marc Aguilar, Víctor Jiménez, Núria Pi i Enric Vilagrosa. XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (Barcelona, 16-17 maig 2019)

Marta Cano, Ester Omella, Enric Vilagrosa i Carme Galve. The IFLA Metlib Conference (Hèlsinki, 9 de maig 2019)

Marc Aguilar (Bit Lab). Creative Ring Sum-IT (Eindhoven, 22-24 octubre 2018)

Jornada de dinamització de la Internet Social 2018 (Xarxa Punt TIC)  

Ester Omella i Marta Cano. Biblio 2057: Retour vers le futur de la lecture publique (Paris,16-17 octubre 2017)

Núria Pi. Librarian Innovation Conference (Londres, 16-18 octubre 2017)


Ester Omella. Interacció (13 novembre 2017)

Marta Cano, va presentar els projectes del Library Living Lab de Sant Cugat del Vallès i el nou model BiblioLab de la Diputació de Barcelona a les 15as Jornadas Españolas de Información y Documentación de FESABID (Pamplona, 25-26 maig 2017)

Notícia al butlletí Bibliosfera (#104 juny 2017)

- Can Ginestar, projecte de la futura Biblioteca de Viladecans

Notícia a Interacció (octubre 2017)

Documents d'interès i referents


Dades


The Library Innovation Lab. (Harvard University) El Library Innovation Lab és un grup de pensadors i creadors de futur que treballa a la intersecció de biblioteques, tecnologia, lliure accés als documents i dret.


Processos comunitaris


Modelohip. L' hexàgon d'Innovació pública (HIP) és el  model d'innovació que s'aplica per avaluar tots els projectes del Laboratorio de Aragón Gobierno Abierto.


Mètode reptes de ciutat. Coboi Lab. Ajuntament de Sant Boi del Llobregat.


Los procesos comunitarios, herramientas inclusivas y cohesionadoras fundamentales en tiempos de crisis. Red de Profesionales y Entidades de Intervención Comunitaria (novembre 2020)


Coneixement, comunitat i cocreació a les Biblioteques de Cornellà : codissenyant les biblioteques del futur com a laboratoris ciutadans : claus per a activar els sistemes d'innovació local en el marc del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona [document final] (Abril 020) [català] / [castellà]


Lab lectura i escriptura


Lava al Kulturhuset és un gran equipament cultural al centre d’Estocolm. L’edifici acull teatres, sales d’exposicions, cafeteries i fins a tres biblioteques, segmentades per edats. L’espai Lava és la biblioteca pensada per a joves de 13 a 25 anys, amb aspecte de sala de festa nocturna, ja que persegueixen la idea de que la biblioteca ha de ser molt més que un lloc on consumir cultura: ha de ser un lloc de provocació i generació de cultura. Fitxa de l'espai arquitectònic


Ciència ciutadana


The Librarian’s Guide to Citizen Science Understanding, planning, and sustaining ongoing engagement in citizen science at your library. Guia elaborada pel centre SciStarter de l'Arizona State University. Aquesta guia proporciona una introducció general a la ciència ciutadana i explora totes les maneres en què les biblioteques poden comprometre's amb la ciència ciutadana. Conté recursos per ajudar la gent a conèixer els projectes de ciència ciutadana i a connectar els programes i comunitats existents amb projectes a SciStarter. La guia també inclou detalls per planificar esdeveniments i eines per donar continuïtat als projectes.


Eines


https://miro.com/ Tauler virtual per treballar de forma col·laborativa entre persones que es troben en diferents llocs de treball.


BiblioLab Demo Day

Amb una participació de més de 40 entitats i 40 biblioteques, els passats dies 19 i 20 de juny es va celebrar la BiblioLab Demo Day a la Fabra i Coats, una trobada amb l'objectiu d'obrir un marc de col·laboració entre entitats, biblioteques i ajuntaments i de la que puguin derivar idees i/o projectes susceptibles de presentar-se a la convocatòria d'ajuts.

Document de presentació del BiblioLab Demo Day

Presentació d'Artur Serra, director adjunt de la Fundació i2cat: "Bibliolabs: les biblioteques com a centres de coneixement"

Per conèixer el termini, els requisits i la documentació necessària cliqueu a: Subvencions BiblioLab 

Establiment d’aliances i convenis

S'establiran aliances i convenis que treballin en els àmbits del programa BiblioLab per al desenvolupament d’accions conjuntes. Els projectes que se’n deriven es materialitzaran sobretot durant el 2018, però al 2017 ja es van començar a visualitzar mitjançant la presentació del projecte Univers Internet en aliança amb el CCCB i la gira per les biblioteques del Planeta mòbil en col·laboració amb la Fundació Obra Social “La Caixa”.

Add this