Novetats

 • Yoga en familia :

  Lageat, Alice

  Barcelona (España) : Zenith, enero de 2024

  El ioga és una disciplina mil·lenària, un estil de vida, que ensenya a cuidar-nos de manera integral. És la unió de ment, cos i ànima que permet ser conscient del cos, enfortir el cos,  la ment  i l’esperit amb la pràctica de les asanes  i la respiració. Les postures de ioga són els exercicis físics que fan que el nostre cos es mantingui fort, flexible i en equilibri.

  Aquest llibre t’ofereix quinze seqüencies de ioga per compartir amb família i aconseguir els beneficis que ens pot aportar: digestió, concentració, relaxació i alhora augmentar el vincle amb els nostres fills i filles. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  15/05/2024
 • Història revisada de les dones

  Radziwi??, Katarzyna

  Barcelona : Ediciones Ekaré, 2023

  Un recorregut il·lustrat per la història de la humanitat, des de la prehistòria fins al segle XXI, que incorpora la perspectiva de les dones en diferents cultures i èpoques. No sols aventureres o rebels que van fer història, sinó també relats de vides quotidianes de dones que… no figuren en la majoria d’enciclopèdies!

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  02/05/2024
 • Alabama moon

  Key, Watt

  Barcelona : Animallibres, gener, 2024

  En Moon té deu anys i viu amb el seu pare al bosc, lluny de la civilització. Els dos són autosuficients i viuen del que els dona la natura. Quan el pare mor per culpa d’un accident, en Moon decideix viatjar a Alaska a la recerca de gent que viu com ell. Però per arribar-hi, s’enfrontarà a una societat que no l’accepta tal com és.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  02/05/2024
 • La Leyenda de Sally Jones

  Wegelius, Jakob

  Cangas do Morrazo : Sushi books, Enero de 2024

  Aquesta és una història de crims no resolts a terres llunyanes, a ciutats amagades darrere la boira. És una història d’astutes maldats a jungles caloroses i d’una lleial amistat en oceans plens de tempestes.  Una història sobre l’enyorança, l’esperança i cruels traïcions. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2024
 • Charlotte

  Vercher, Consuelo

  Barcelona : Kalandraka, gener 2024

  Em dic Charlotte, tinc sis anys, gairebé set. He fet el comptes, i resulta que ja he viscut 2427 dies. No he fet els números sola. Sis per set de vegades se m’encalla, o sigui que li vaig demanar ajuda a en Colin. A canvi li vaig haver de donar un tros de la xocolata del meu berenar. He d’escriure molt, perquè molt aviat em diré Pallassa i després Bruixa, i quan tingui 3285 dies em vull dir Frigo. Quan arribi aquell moment, ningú no em reconeixerà, perquè estaré molt canviada.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  02/05/2024
 • No hi ha ningú a casa

  Pasi?ski, Miko?aj

  Barcelona : Editorial Joventud, gener de 2024

  Avui és l’aniversari del Kimbo, i la Leo, la seva millor amiga, es disposa a anar a buscar-lo a casa i passar el dia amb ell. El Kimbo vol passar el dia amb la seva amiga, i surt de casa per anar a cercar-la. Els camins dels protagonistes s’emboliquen i els condueixen a llocs nous i desconeguts. La ciutat els arrossega a l’aventura. Podran trobar-se?

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  02/05/2024
 • La Gran guía de la crianza :

  Soler, Alberto

  Barcelona : Paidós, noviembre de 2023

  Una manual per acompanyar-te en la criança del teu fill o filla des de l’embaràs als sis anys,  viure-ho amb tranquilitat i entendre les diferents estapes. Explica de manera entenedora molts aspectes que apareixen en el creixement dels infants: l’arribada del nadó a casa, la tria de l’escola bressol, de l’escola, la corresponsabilitat en l’educació dels progenitors, la relació i rivalitat dels germans, la tasca dels avis, o com tractar la separació de la parella.

  Els dos autors son dos psicòlegs reconeguts i especialistes en educació infantil i acompanyament de famílies en la criança. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/04/2024
 • Los virus no entran por los pies :

  Galán Bertrand, Lucía

  Barcelona : Planeta, febrero de 2024

  La dra. Lucía Galán és una pediatra famosa per explicar clarament i amb evidència científica molts temes sobre la cura, criança i educació dels infants i adolescents. Son consells mèdics explicats amb simpatia, emoció i sensibilitat.

  En aquest llibre desenvolupa temes controvertits i actuals com l’assetjament escolar, , la salut mental , el neurodesenvolupament i el son, entre altres. Pretén ser una obra pràctica i útil.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/04/2024
 • Cómo hablar con un adolescente y que te escuche

  Nomen, Jordi

  Barcelona : Arpa, enero de 2024

  Com a professor de filosofia, Jordi Nomen ha conversat durant milers d'hores amb els éssers més introvertits del planeta: adolescents que li compten tot el que callen a casa. Ha conegut els seus temors i inseguretats, les seves inquietuds i els seus hàbits, les seves fortaleses i les seves febleses.

  Dividit en tres parts, aquest clarificador llibre descriu com perceben el món els joves, quins són els reptes als quals s'enfronten i com podem ajudar-los. Nomen introdueix la veu dels adolescents amb les seves pròpies reflexions i parla de qüestions essencials per a pares i educadors, com la construcció de la personalitat, els canvis vitals, els amics, la identitat real i la digital, l'amor i la sexualitat, el presentismo, les emocions, els germans... A més, ofereix consells pràctics per a detectar possibles problemes greus, així com pautes concretes per a abordar-los: depressió, pornografia, drogues o fracàs escolar.

  Jordi Nomen porta més de trenta anys impartint classes a l'escola Sadako de Barcelona, un centre innovador premiat a nivell internacional. El seu primer llibre, El nen filòsof (Arpa, 2018), s'ha convertit en referent de l'educació i ha estat traduït a sis idiomes. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  17/04/2024
 • Vertical : història il·lustrada de l'escalada

  Abadía, Ximo

  Albuixech : Litera, [2023]

  Qui van ser les primeres persones a assolir els cims de les muntanyes més altes del planeta? Quins materials utilitzaven? Com han evolucionat aquests materials? Quan sorgeix l’escalada clàssica? I l’esportiva? Què és el boulder? Un llibre replet de gestes increïbles, històries de superació i un munt d’informació que t’ajudarà a conèixer millor l’apassionant món de l’escalada. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  11/04/2024