Novedades

Cómo hablar con un adolescente y que te escuche

Nomen, Jordi

Barcelona : Arpa, enero de 2024

Com a professor de filosofia, Jordi Nomen ha conversat durant milers d'hores amb els éssers més introvertits del planeta: adolescents que li compten tot el que callen a casa. Ha conegut els seus temors i inseguretats, les seves inquietuds i els seus hàbits, les seves fortaleses i les seves febleses.

Dividit en tres parts, aquest clarificador llibre descriu com perceben el món els joves, quins són els reptes als quals s'enfronten i com podem ajudar-los. Nomen introdueix la veu dels adolescents amb les seves pròpies reflexions i parla de qüestions essencials per a pares i educadors, com la construcció de la personalitat, els canvis vitals, els amics, la identitat real i la digital, l'amor i la sexualitat, el presentismo, les emocions, els germans... A més, ofereix consells pràctics per a detectar possibles problemes greus, així com pautes concretes per a abordar-los: depressió, pornografia, drogues o fracàs escolar.

Jordi Nomen porta més de trenta anys impartint classes a l'escola Sadako de Barcelona, un centre innovador premiat a nivell internacional. El seu primer llibre, El nen filòsof (Arpa, 2018), s'ha convertit en referent de l'educació i ha estat traduït a sis idiomes. 

*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

17/04/2024