Zona Gaming

Zona Gaming

Biblioteques participants: 

  • Biblioteca Zona Nord (Barcelona)
  • Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (Barcelona)

Col·laboració: 

Arsgames  Asociación Cultural

Data d'inici: 

Juny 2019

Estat del projecte: 

Actiu

Documentació per a professionals:

Altres projectes relacionats: 

Descripció: 

És una proposta de disseny i implementació d'un espai de videojoc en clau social, així com un laboratori d'experimentació amb noves tecnologies. A través del joc i el videojoc com a eina d'enfortiment i dinamització comunitària, s'articula un programa d'innovació cultural i social, co-dissenyat per usuàries/is de les biblioteques adherides així com per les i els tècnics de les biblioteques implicades amb l'acompanyament de personal especialista en la matèria, que s'encarregarà de mentoritzar i dinamitzar el procés. Zona Gaming està emmarcat i finançat dintre de les partides i actuacions previstes al Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona i compta amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i la Diputació de Barcelona. 

El projecte s'adreçà inicialment a la Biblioteca Zona Nord, on es va portar a terme un primer prototip durant els mesos de juliol i agost de 2018. Des de el mes de setembre de 2018 el projecte s'ha desenvolupat amb èxit i actualment compta amb una comunitat d'uns 25 joves que hi participen regularment cada setmana. 


Amb l'ampliació de pressupost que ha suposat la concessió de la subvenció Bibliolab, l'experiència s'estendrà també a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra al barri de Sant Andreu durant el 2018-2019. D'aquesta forma ambdós espai participaran de forma conjunta en el co-disseny d'una bateria de festes i projectes a desenvolupar entre els mesos de desembre de 2018 i juny de 2019.