Rutes literàries per Barcelona. Un districte, un llibre

 

Si us trobeu a Barcelona o un dia hi voleu fer una excursió literària, des del Prestatge de Turisme et proposem diversos documents per poder fer interessants rutes per cadascun dels districtes de la ciutat.

Comencem?

  A les biblioteques trobaràs:

Ciutat Vella
"La mala dona"
Enriqueta Martí, més coneguda com la vampiressa del Raval, va atemorir aquest barri a principis del segle XX i Marc Pastor ens narra la seva història.

Eixample (dret i esquerra)
"Herències col·laterals"
L'advocat Ernest Claramunt pagarà una pensió vitalícia a una velleta a canvi del seu magnífic pis a l'Eixample on ella viu fins que es mori. La qüestió és, quan de temps haurà d'estar pagant?

Eixample (dret i esquerra)
"Batman: Barcelona, el cavallero del dragon"
Killer Croc s'ha esfumat de l'Asil Arkham i l'única pista d'on es pot trobar porta en Batman als voltants de la Sagrada Família de Gaudí.

Gràcia
"El rellotger de Gràcia"
Comencem al 1850 quan Gràcia encara és independent i que conviu amb la ficció que torna a ser-ho al segle XXI. Dues històries paral·leles que acompanyen als personatges reals de la vida associativa gracienca.

Horta – Guinardó
"Últimas tardes con Teresa"
En aquest cas ens trobem davant una relació amorosa entre dos personatges de diferent condició social: una noia burgesa, progre i idealista i un atractiu noi de barri que es dedica a la delincuència.

Les Corts
"El millor que li pot passar a un croissant"
Baloo Miralles és el protagonista d'aquesta aventura trepidant. Un antiheroi que es veu immers una misteriosa investigació quan afecta a un membre del seu entorn.

Nou Barris
"La Marta de Santa Eulàlia"
El llibre serveix d'excusa per recordar la Vilapiscina de principis de segle XX, d'horts, cases baixes i ambient de poble. Un homenatge a totes aquelles generacions que van viure, gaudir i patir les grans transformacions que es van dur a terme des de la Guerra Civil fins a l'actualitat.

Sants-Montjuïc
"La felicitat"
Convertir Barcelona en el Paris de la Mediterrània era un dels objectius dels personatges d'aquesta novel·la. Una transformació a través de les aventures i desventures d'una família estranya que ha anat a parar a Barcelona, els Gambús.

Sant Andreu
"La transmutació d'en Bitus Rodolí"
En Bitus Rodolí és un bandoler. Un encanteri el convertirà en drac i el salvarà de morir penjat a la forca del turó de Finestrelles. Entre el rec Comtal, el Besòs i el Pla de Barcelona trasnscorren les aventures d'aquest singular personatge.

Sant Martí
"Protesis"
Prótesis narra una història de venjança dura i violenta, en la qual els dos persontges principals, un policia i un delincuent, estan destinats a enfrontar-se en una espiral sense sortida.

Sarrià – Sant Gervasi
"Marina"
La novel·la narra la història d'Òscar Drai, un estudiant adolescent internat en una escola de la ciutat. Després de solucionar un tema pendent, coneix la Marina, una bella i misteriosa noia.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 05/04/2017 Data de modificació: 06/04/2017