Salut

Llegir allarga l'esperança de vida

Les persones que dediquen com a mínim una mitjana de tres hores i mitja a la lectura viuen gairebé dos anys més que les que no ho fan i, en general, els lectors viuen un 20% més que els que no s'acosten a un llibre. Aquestes són les conclusions a les que arriba l' estudi que han fet tres professors de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Yale - Avni Vavishi, Martin D. Slade, i Becca R. Levy -, i que s'ha publicat a la revista Social Science and Medicine.

Els autors de l'estudi van observar 3.635 persones majors de 50 anys durant 12 anys, a qui els va fer una sèrie de preguntes sobre els seus hàbits de lectura. Els van dividir en tres grups: els que no llegeixen mai, els que llegeixen com a mínim tres hores i mitja a la setmana i els que dediquen a la lectura més temps que el segment anterior.

La primera conclusió de l'estudi és que els lectors de llibres solen ser dones amb estudis universitaris i amb un alt nivell d'ingressos, però que en general la lectura té un paper protector independentment de l'edat, el sexe, la salut, el nivell educatiu o l'estatus socioeconòmic. Les persones que llegeixen com a mínim tres hores i mitja tenen un 17% més de possibilitats de viure més, mentre que les que li dediquen encara més temps tenen un 20% més de possibilitats de poder continuar llegint més anys.

Aquest índex més gran  de supervivència entre els lectors es deuria, segons els autors de l'estudi, a que la lectura actuaria de mediador cognitiu.

La dada curiosa de la investigació de Yale és que llegir revistes o diaris també allargaria la vida, però en menor mesura que llegir llibres.

Segons ha manifestat a The New York Times una de les autores, la professora d'epidemiologia Becca R. Levy, les persones que llegeixen llibres només mitja hora ja viuen més que les que no llegeixen gens.

 

Coneixes els Clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals?

 

  A les biblioteques trobaràs:

50 libros que cambiaran tu vida / Víctor Gay Zaragoza
 
101 bones raons per no parar de llegir / il·lustracions de Guillaume Long - INFANTIL
 
El Arte de la fragilidad: cómo la poesía te puede salvar la vida  / Alessandro D'Avenia; traducción del italiano: Isabel Prieto
Este libro te alegrará la vida: 50 placeres íntimos de la lectura / Daniel Gray; traducción de Gemma Deza Guil

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 11/07/2017 Data de modificació: 01/03/2018