Carnet

Com puc fer-me el carnet de biblioteques?

Tens dues opcions per fer-te el carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Pots adreçar-te a la teva biblioteca més propera on presentant-los el teu DNI te'l faran al moment, o bé, pots sol·licitar-lo a través d'internet omplint el formulari web  Sol·licitud del carnet.


Què es necessita?

Únicament cal la presentació del DNI o qualsevol altre document oficial per acreditar la teva identitat: NIE, passaport, carnet de conduir o permís de residència amb indicació de l'adreça postal. A més a més, cal que facilitis el teu telèfon i/o correu electrònic.

Els menors de 14 anys necessiten una autorització signada pel pare, mare o tutor legal i portar el DNI/NIE si el tenen. La butlleta d'autorització s'haurà d'emplenar a la biblioteca.


És gratuït?

Sí, 100% gratuït! Només són de pagament els duplicats.


Per a quines biblioteques em serveix el carnet?

El carnet és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya.


Quins serveis puc gaudir amb el carnet?

El carnet permet utilitzar aquells serveis de la biblioteca pública que necessiten identificació: préstec de documents, reserva d'ordinadors d'internet i de les aules multimèdia, inscripció a cursos i tallers, utilització del Wi-Fi, accés a l'espai personal on hi ha les teves dades d'usuari.

A més, permet gaudir de molts avantatges i descomptes.

El personal de la biblioteca pot demanar la identificació dels usuaris quan ho consideri necessari.


He perdut el carnet de la biblioteca, què he de fer?

Cal que t'adrecis a la teva biblioteca amb el teu DNI i et faran un altre carnet previ pagament del preu públic vigent segons les taxes de la Diputació de Barcelona. La despesa d'expedició de cada carnet duplicat és d'1 €.

En cas de robatori et faran el duplicat del carnet de franc si presentes la denúncia.


Pot utilitzar un altre usuari el meu carnet?

El carnet és personal i intransferible. L'ús del carnet per part d'altres persones diferents al titular del mateix pot ser objecte de suspensió del servei. Només els pares podran fer ús del carnet dels seus fills/es per retirar en préstec documents adreçats al públic infantil.


How long is the library card valid? When does it expire?

The library card has permanent validity.


Tinc el carnet de soci de la biblioteca i em trasllado a viure a un altre lloc, em serveix el mateix carnet?

Sí, el carnet és vàlid per a totes aquestes biblioteques, no importa en quina biblioteca l'hagis fet primer. El canvi d'adreça el pots comunicar a qualsevol de les biblioteques.


Tornar a preguntes freqüents

<< anterior - següent >>