40 aniversari del bibliobús Pedraforca  

El bibliobús Pedraforca, 40 anys al servei del Berguedà.

El Bibliobús Pedraforca, inaugurat el 1973, és el bibliobús més antic dels bibliobusos en funcionament a Catalunya. Aquest any celebra el 40 aniversari. En la seva llarga història ha tingut dos vehicles, l'últim un Volvo del 1994. 

Des dels inicis se n'ha responsabilitzat el mateix personal: Josefina Claret com a bibliotecària i Ferran Camprubí com a conductor i auxiliar. El 2007 la seva feina va rebre un just reconeixement per part de companys de professió en ser-los concedit el Premi ACLEBIM en la categoria de persones.

El servei del bibliobús. Actualment el Bibliobús Pedraforca serveix 12 municipis del Berguedà: Avià, Bagà, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Montmajor, Olvan, la Pobla de Lillet, Saldes, Sant Julià de Cerdanyola, Vilada i el nucli dels Bassacs a Gironella. Consulteu aquí el calendari de les parades.

Ús del servei. Atén un total de 12.314 habitants dels quals el 23 % té carnet del bibliobús.

Mitjanes d'ús del servei de préstec corresponents al 2012:

  • Documents prestats per dia de servei    212,76
  • Documents prestats per hora de servei  45,87
  • Documents prestats per habitant           3,38


 

Concurs fotogràfic

Per celebrar el 40 aniversari del Bibliobús Pedraforca, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona va organitzar un concurs de fotografia digital que, sota el títol "40 anys de lectura a l'ombra del Pedraforca", animava als ciutadans a captar instantànies sobre llibres i lectura al Berguedà. 

El 15 de juny es va fer públic el veredicte del jurat. Vols veure les fotografies guanyadores?

Autor: Xavier Tàbara Villalba


Presentació de fotografies del concurs "40 anys de lectura a l'ombra del Pedraforca".