Novel·la

Curiositats - Sherlock Holmes i Edimburg

Per crear el detectiu més famós de tots els temps, Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle va recórrer a alguns trets característics de la seva pròpia personalitat (per exemple, va ser boxejador, va experimentar amb drogues, tenia un esperit molt inquiet al mateix temps que li agradava molt la soledat) però també als del seu professor de la Universitat d'Edimburg, el doctor Joseph Bell.

Bell, que també va desenvolupar el càrrec d'inspector mèdic de la policia d'Edimburg, era conegut per les seves capacitats en el terreny del raonament deductiu. Conan Doyle també es va inspirar en el seu aspecte físic, en el seu rostre de nas aguilenc i mirada penetrant. Quan observem la fotografia de Bell i la seva forma de vestir, se'ns presenta immediatament la mítica figura de Holmes. A més a més, el segon cognom de Bell era House, i per tant, és evident que el famós doctor House de la sèrie televisiva, que viu al número 221B, interpretat per Hugh Laurie, i que presenta els trets principals del mític detectiu, és un homenatge al doctor Bell com a inspirador de Sherlock Holmes. Bell va escriure articles entorn la figura de Sherlock Holmes i un prefaci a Estudi en escarlata amb el que va contribuir a augmentar l'èxit de la primera novel·la d'aquestes famoses aventures.Sabies que...

A la novel·la "Estudi en escarlata", Conan Doyle situa el cadàver enverinat de Enoch J. Drebber al número 3 de Lauriston Gardens. Però no existeix a Londres cap emplaçament amb aquest nom. En canvi sí que trobem un Lauriston Place a Edimburg, a l'altra banda del parc que hi havia enfront de la casa de Conan Doyle i que era el lloc al que acudia a missa.
 

Bibliografia destacada         
 


"Estudio en escarlata
 
Amèrica
"Las Violetas del Círculo Sherlock
 

"Conan Doyle, detective : los auténticos crímenes que investigó el creador de Sherlock Holmes
 
Metamorfosi
 "Les Aventures de Sherlock Holmes
 


Més obres de Arthur Conan Doyle a les biblioteques ►

Selecció de webs

 També et pot interessar:

Torna al prestatge  ►
Curiositats anteriors  ►
Data d'actualització: 06/10/2015