Novel·les fora de sèrie

Arriba la sèrie més addictiva. Un bon grapat d’excel·lents novel·les que han estat adaptades per a fer les sèries d’èxit, actuals o ja clàssiques.

Cada mes et portarem un nou capítol amb propostes d’apassionats lectures, que tenen algun tema en comú. Novel·les  que han estat premiades, d’aclamades veus literàries, moltes vegades best-sellers i d’altres descobriments sorprenents per al gran públic.

Tal com diuen, si et va agradar la sèrie, el llibre és millor.

Capítol 1: els dies que vindran

Per començar et proposem que t’avancis a les estrenes d’aquestes sèries llegint les novel·les que les han inspirat. Sèries a punt d’estrena, en ple rodatge o a les seves beceroles.

Gaudeix de les històries que vindran!

  A les biblioteques trobaràs:

Anatomia d'un engany Sarah Vaughan

La Sophie té un marit guapo, carismàtic, bon pare i figura pública d’èxit. Quan l’acusen d’un crim ella creu totalment en la seva innocència. La Kate és l’advocada que processa el cas, ella creu totalment en la seva culpabilitat.


La sèrie de 6 capítols està protagonitzada per Sienna Miller, Michelle Dockery i Rupert Friend.

Conversaciones entre amigos Sally Rooney

Les joves Frances i Bobbi són dues grans amigues que abans havien estat parella. Un dia coneixen a una parella casada, la Melissa i en Nick, i la fascinació que senten per ells les arrossegarà a una estranya i complexa relació entre els quatre.


Després de l’èxit de l’adaptació de Gent normal, ara s’adapta aquesta altra novel.la de la Sally Rooney.

Doctor Portuondo : mis días de psicoanálisis con un sabio desquiciado Carlo Padial

El doctor Portuondo és un savi i fascinant psicoanalista cubà exiliat a Barcelona. La novel.la descriu les divertides i surrealistes sessions de teràpia que el neuròtic protagonista té amb aquest metge. A vegades el fa fora del divan per estirar-s’hi ell, ja que considera que els seus propis conflictes són més interessants que els del pacient.


La sèrie ha iniciat el seu rodatge aquest mes de maç. En Jorge Perugorría i en Nacho Sánchez són els protagonistes principals.

El Ferrocarril subterrani Colson Whitehead eBiblio

La Cora és una esclava d’una plantació de Georgia. Pateix maltractament i marginació, tant per part dels blancs com dels seus propis companys, també esclaus. Quan sent parlar de l’existència d’un mitjà de transport clandestí, el ferrocarril subterrani, decideix corre el terrible risc de fugir a la recerca de la llibertat.
Novel.la guanyadora dels premis Pulitzer 2017 i National Book Award 2016.


La sèrie de 10 episodis s’estrenarà el 14 de maig.

Trilogía de la fundación Isaac Asimov eBiblio

L'imperi galàctic s'està ensorrant a causa de la corrupció i les intrigues polítiques. En Harid Sheldon és un psicohistoriador que ha creat dues Fundacions per a salvar la civilització. Però l'aparició d'un ésser mutant, amb poders paranormals, posarà en perill el futur de la humanitat.
Trilogia considerada com la millor sèrie de novel·les de ciència-ficció. El 1966 va rebre el Premi Hugo.


La sèrie de 10 episodis i protagonitzada per Jared Harris, està finalitzant el seu rodatge.

La Ciudad de los prodigios Eduardo Mendoza eBiblio

Barcelona, entre l’Exposició Universal de 1888 i la de 1929. L’Onofre Bouvila, immigrant d’origen molt humil, arriba a la ciutat a la cerca d’una vida millor. La vida del jove anirà des dels baixos fons fins a assolir les més altes cotes de poder, i correrà paral·lela a la transformació social, econòmica i industrial de la ciutat.


La sèrie, de 6 episodis, és de la mateixa productora que El Cid.

La Costa de los mosquitos Paul Theroux

L’Allie Fox és un inventor, autodidacta i visionari. Enemic de la civilització fuig amb la seva família a La Costa de los mosquitos, a Hondures. En el seu somni de crear una vida utòpica s’enfrontarà a la realitat i a la seva família, especialment el seu fill.


Adaptada el 1986 per Peter Weir en format pel·lícul, amb Harrison Ford de protagonista. Ara arriba la sèrie, protagonitzada per Justin Theroux. S’estrena el 30 d’abril.

La Templanza María Dueñas eBiblio

Drama romàntic ambientat el 1860 i que transcorre entre diferents països del món, Anglaterra, Mèxic, Cuba i Espanya. Una història de superació d’adversitats, segones oportunitats, aventures exòtiques i una gran passió.


La sèrie de 10 episodis està protagonitzada per Leonor Watling i Rafael Novoa. S’estrena a finals de març.

Los Herederos de la tierra Ildefonso Falcones eBiblio

Continuació de La catedral del Mar ens trasllada a la Barcelona de 1387, on Hugo Llor, de 12 anys treballa a les drassanes. El seu somiat futur es veurà amenaçat quan la família Puig es vulgui venjar del seu mentor, l’ancià Arnau Estanyol.


El director català Jordi Frades roda aquesta esperada sèrie al castell d’Hostalric (entre altres indrets).

Nueve perfectos desconocidos Liane Moriarty eBiblio

La Frances Welty és una escriptora de novel·les romàntiques que va a un balneari per a tractar-se de dos mals: un mal d'esquena i un cor trencat. Allà s'interessarà per la resta d'hostes i per la misteriosa directora.


Segona vegada que s’adapta una novel.la de la Liane Moriarty (l’altra és Pequeñas mentiras). Una de les protagonistes és la Nicole Kidman.

Capítol 2: Elemental, estimats lectors

No tenien accés a sofisticades eines, ni a la tecnologia punta, no en sabien res d’una cosa anomenada ADN, però resolien casos enrevessats, complicats i misteriosos amb l’observació, la deducció i l’enginy.  Gràcies als seus mètodes i a la passió i dedicació que posaven en els seus casos, enigmes, misteris i assassins quedaven al descobert. Aquests són alguns dels millors investigadors d’època.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 16-03-2021 Última actualització 20-12-2021