Novel·la

Curiositats - Madonna escriptora de llibres infantils

Madonna, la polifacètica reina del pop, va néixer l'any 1958 a Bay City, a l'estat de Michigan dels Estats Units d'Àmerica sota el nom Madonna Louise Veronica Ciccone. Al llarg de la seva carrera ha desenvolupat moltes facetes artístiques i empresarials: cantant, ballarina, compositora, productora, actriu, dissenyadora de moda, model, directora cinematogràfica i escriptora. Sí, has llegit bé, escriptora de contes intantils.

La idea d'escriure llibres infantils va sorgir l'any 2003 quan els seus fills Lourdes i Rocco tenien set i tres anys respectivament. Ells van ser la font d'inspiració de la cantant per publicar la col·lecció de cinc contes il·lustrats "Les roses angleses" ("The English Roses"). Els llibres toquen temes que afecten als infants: Incertesa, gelosia, enveja, vèncer els obstacles, aprendre a no jutjar a les persones, el poder de la paraula, etc, i sempre l'acompanya un missatge que ajuda als nens a convertir les situacions difícils o doloroses en experiències enriquidores.

Des del primer moment la cantant va deixar clar que tots els beneficis aconseguits amb la venda dels llibres anirien destinats a la caritat i a ajudar als infants. Els guanys dels primers cinc llibres es destinaren a la fundació "Spirituality for Kids Foundation" dedicada a l'ensenyament als nens de la Càbala, tradició mística del judaisme; els guanys del sisè llibre "The English Roses 2, Too Good to be True" es van destinar íntegrament a l'organització "Raising Malawi" d'ajuda a Malawi creada per la pròpia Madonna.

Els cinc títols que es van publicar són:

" Les Roses angleses" "The English Roses" (2003)

Il·lustrador: Jeffrey Fulvimari

Nicole, Amy, Charlotte, i Grace són amigues que comparteixen roba i festes de pijames, a més d'una animadversió sense sentit cap a la Binah, només per ser simpàtica, maca i la més llesta de la classe. Una nit se'ls apareix una fada i les porta a veure com és la vida de Binah, que no té mare i ha de ocupar-se de les tasques domèstiques i ajudar al seu pare. L'endemà les nenes s'adonen que no tenen raons per envejar-la i li ofereixen la seva amistat."Les pomes del senyor Peabody" "Mr Peabody's Apples" (2003)
Il·lustrador: Loren Long

És una història sobre el poder de les paraules i la importància dels professors. La història té lloc l'any 1949 a Happyville, USA. Un dissabte, Mr. Peabody, el professor de l'escola i entrenador de beisbol, es troba sol al camp. Es pregunta quin és el motiu, fins que troba al batedor de l'equip que camina cap a ell mirant-lo amb tristesa i li explica que un altre estudiant ha estès el rumor que és un lladre perquè li ha vist dues vegades agafar pomes al mercat local."Iàkov i els set lladres" "Yakov & The Seven Thieves" (2004) 
Il·lustradora: Gennady Spirin

És una història sobre com tots nosaltres tenim l'habilitat d'obrir les portes del cel, sense importar que no creguem que ho mereixem.  Ens explica la història de Iàkov, el sabater del poble, que té només un fill que està molt malalt.  La seva última esperança és demanar ajuda a un vell savi que parla amb els àngels. Però l'ancià es troba les portes del cel tancades i només aconseguirà obrir-les amb l'ajuda de tots els lladres del poble. "Les Aventures de l'Abdi" "The Adventures of Abdi" (2004)
Il·lustradors: Olga Dugina i Andrej Dugin

El relat se centra en les experiències viscudes per Abdi, un nen orfe acollit per Eli, un savi joier amb poders màgics. Amb aquest guia, el petit aprèn valuosos ensenyaments que l'ajudaran en el transcurs de la seva existència; sobretot, perquè el seu amic adult li atorga les claus per assolir l'anhelada felicitat."Forte de Capitale" "Lotsa de Casha" (2005)
Il·lustrador: RUI PAES

Ens explica la història d'un mercader molt ric i egoista que ho té tot a la vida excepte la felicitat. Era molt i molt ric però estava sol, no tenia amics i era bastant infeliç. Visitava metges i savis però sempre es burlava dels consells que li donaven. Qui li podia donar el secret de la felicitat? 
Aquest darrer llibre tancava la sèrie de cinc llibres infantils escrits per Madonna però més tard arribaria la segona part de la saga "The English Roses 2" que va sumar dotze títols més, el darrer d'ells l'any 2009. De la segona part en castellà només s'ha publicat un títol de la col·lecció "Las English Roses: Amigas para siempre".

Madonna i els llibres

Madonna sempre s'ha confessat addicta als llibres, alguns dels títols que la van acompanyar a la seva infància són: "El Jardí secret" de Frances Hodgson Burnett, "Les cròniques de Nàrnia" de C. S. Lewis, "Alícia al país de les meravelles" de Lewis Carroll, "Winnie The Pooh", "L'Arbre generós" de Shel Silverstein i "La teranyina de Carlota" d'E.B. White..

Alguns dels llibres preferits de l'artista són: "Guerra i pau" de Lev Tolstoi, "Matar un rossinyol" de Harper Lee, "El Vigilant en el camp de sègol" de J.D. Salinger, "El cor és un caçador solitari" de Carson MacCullers, "Per qui toquen les campanes" d'Ernest Hemingway, "Mentre agonitzo" de William Faulkner, "La Habitación de Giovanni" de James Baldwin, "La campana de vidre" de Sylvia Plath, "Las travesuras de la niña maña" de Mario Vargas Llosa i "L'Alquimista" de Paulo Coelho.

A principis dels anys noranta, Madonna ja havia coquetejat amb el món editorial publicant el llibre "Sex", un assaig fotogràfic de gran format en edició de luxe amb fotografies signades pel prestigiós fotògraf Steven Meisel.

El llibre va causar una forta reacció negativa en els mitjans de comunicació de tot el món i el públic en general, ja que consistia en la seva major part d'imatges sexualment explícites i provocatives. No obstant això, va vendre més d'un milió i mig d'exemplars a tot el món.

Al llarg de la seva carrera la cantant ha omplert milers de pàgines de revistes i diaris amb notícies envoltades d'escàndols, nous projectes musicals i cinematogràfics i relacions sentimentals. Molts han estat els escriptors que han explicat els secrets de la seva vida escrivint biografies no autoritzades incloent la del seu propi germà Christopher Ciccone. Madonna no descarta la idea d'escriure algun dia una autobiografia per inspirar al públic amb la seva trajectòria vital. Segons va declarar a una ràdio britànica "Estic segura que ho faré algun dia, tinc moltes històries per explicar". L'artista nord-americana ha assegurat que si emprèn aquest treball no es deixarà res al tinter. "Si escric el meu llibre ho faré des del principi fins al final, i això és molt terreny per cobrir".

 

A les biblioteques trobaràs:


Biografies


"Madonna"
Daryl Easlea
Eddi Fiegel


"Vivir con mi hermana Madonna"
Christopher Ciccone


"El Mite Madonna..."
Georges-Claude Guilbert


"Madonna: [biografía no autorizada]"
J. Randy Taraborrelli


Música de Madonna a les biblioteques ►

Pel·lícules de Madonna a les biblioteques ►

Selecció de webs

 També et pot interessar:

Torna al prestatge  ►
Curiositats anteriors  ►

Data d'actualització: 17/08/2015