Jules Verne

Jules Verne

Jules Verne va néixer a Nantes el 8 de febrer de 1828 i va morir a Amiens el 24 de març de 1905. Era una persona molt reservada pel que fa a la seva vida personal. Va estudiar  Dret per imposició del seu pare, però la seva autèntica vocació era escriure, a més de la seva passió per la navegació i el mar.

Va treballar com a agent de borsa però després es dedicaria plenament a la literatura, coneixeria Alexandre Dumas amb qui faria amistat i l'any 1836 arribaria el seu primer èxit amb l'obra Cinc setmanes en globus. Fins l'any 1876, va publicar les seves principals obres Viatge al centre de la Terra, Els fills del capità Grant, Vint mil llegües de viatge submarí, De la Terra a la Lluna o La volta al món en 80 dies.

Els últims anys de la seva vida es va dedicar a la política i finalment es va recloure a la seva casa d'Amiens , aïllat del món , per diversos afers familiars i el desencís pel fet de no haver pogut format part de l'Académie Française .

A Jules Verne se l'ha considerat un autor visionari, el profeta de la ciència i de la tècnica i fundador de la literatura de ciència ficció. Va viure un moment històric en què es van succeir molts invents i descobriments : el descobriment del radi pel matrimoni Curie, la teoria de la relativitat d'Albert Einstein o l'evolucionisme amb l'Origen de les espècies de Charles Darwin.

Jules Verne és un dels autors anomenats clàssics que han entusiasmat a lectors i lectores de tots els temps.

A les biblioteques trobaràs:"20.000 leguas de viaje submarino"
 

"Los amotinados de la Bounty"
 

"Around the world in eighty days"
 

"La volta al món en 80 dies"

"Un capitán de 15 años"
 

"Cinc setmanes amb globus"

"Els fills del Capità Grant"
 

"L'illa misteriosa"
 

"Viatge al centre de la Terra"
 

"De la Tierra a la Luna"
 

 
 

 

Més obres de Jules Verne a les biblioteques

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:

Torna al prestatge de Novel·la ►
Efemèrides anteriors ►
 

Data d'actualització: 24/03/2015