Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del dia del llibre el 23 de juliol

Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del dia del llibre el 23 de juliol

Set llibreries de la ciutat muntaran parada a la plaça de les Neus i la rambla Principal

Vilanova i la Geltrú se sumarà a la iniciativa de la Cambra del Llibre de Catalunya per celebrar el Dia del Llibre el dijous 23 de juliol. Aquesta jornada se celebra per donar suport al sector del llibre que va veure anul·lada la celebració de la diada de Sant Jordi a causa de l'estat d'alarma per la Covid-19.

Set llibreries de la ciutat s'han afegit a la crida i muntaran parada durant tot el dia a la rambla Principal i la plaça de les Neus en una jornada específicament dedicada al llibre. A la plaça de les Neus plantaran parada l'editorial El Cep i la Nansa i les llibreries Pow! Comics, La Gàrgola i Abacus. Al llarg de la rambla Principal hi haurà les parades de les llibreries La Mulassa, Llorens Llibres i Llibreria-Papereria Papi.

També es fa una crida a les floristeries locals perquè s'afegeixin a la iniciativa i puguin posar parada al voltant o conjuntament amb les llibreries. Sí que es restringiran, per garantir la seguretat sanitària, les parades d'associacions, entitats i col·lectius que eren habituals de les diades de Sant Jordi. Amb l'objectiu de garantir les mesures de prevenció i higiene s'establiran protocols per assegurar que no es produeixin aglomeracions i mantenir les mesures d‘higiene i protecció individual i col·lectiva.

La Xarxa de biblioteques municipals ha organitzat també tot un seguit d'actes virtuals i presencials per sumar-se a la celebració del Dia del Llibre. Des de les Xarxes socials de les biblioteques es difondran dues seleccions documentals digitalitzades en format ISSU que recolliran les novetats editorials aparegudes des del mes d'abril fins ara, la primera per a les publicacions per a adults i la segona les novetats adreçades als segments específics dels lectors infantils i juvenils.

Una altra de les accions virtuals previstes està vinculada amb la tradicional trobada d'autors locals. Les xarxes socials de les biblioteques difondran un vídeo a partir del recull de les imatges dels autors, amb fotografies d'Aida Moral, juntament amb les portades d'aquestes novetats editorials aparegudes.

Al voltat del dia del llibre les biblioteques també dues accions presencials a l'espai de la Terrassa dels llimoners de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.  El dia 22 de juliol  a les 18 h es farà una presentació doble de dos poemaris.  El primer, ‘Tu y yo nunca tuvimos un verano entre las manos', de Josep Amaya i comptarà amb la presència de la professora Sara Gómez i l'actiu Aina Torrens.

El segon dels poemaris es presentarà a les 19 h en el mateix espai obert de la Terrassa dels llimoners, un cop s'hagin pres les mesures de neteja i desinfecció en acabar la presentació prèvia. En aquest cas es tracta de ‘Primera Tierra', de Maria de la Paz Talegón Herrero. La presentació estarà a càrrec del col·lectiu poètic La lluna en un cove i l'autora dels poemes.

Finalment, l'endemà de la celebració del dia del llibre s'ha programat una activitat familiar amb una edició especial de l'hora del Conte i la lectura dramatitzada d'El príncep dragó. En aquesta ocasió Susanna Garcia-Prieto ens explicarà una de les històries recollides per Joan Amades  amb un argument que barreja prínceps, gegants, encanteris, dracs i una pastoreta molt especial.

L'aforament per assistir a aquestes presentacions i a l'hora del conte és limitat a 30 persones per la qual cosa cal formalitzar una inscripció prèvia, amb un màxim de tres adults per cada sol·licitud. Les places seran adjudicades per ordre d'inscripció i aquesta serà confirmada per la Biblioteca.

Enllaços a les sol·licituds d'assistència:

Tu y yo nunca tuvimos un verano entre las manos

Primera Tierra

El príncep dragó

17/07/2020 11:19 h.