Presentació del llibre ‘Memòria i vinyetes’, una aproximació a la memòria històrica a partir del còmic

Presentació del llibre ‘Memòria i vinyetes’, una aproximació a la memòria històrica a partir del còmic

En el marc dels actes pel ‘Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust’ la presentació tindrà lloc divendres 31 a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà el proper divendres 31 a les 18h la presentació Memòria i vinyetes: la memòria històrica a través del còmic, a càrrec d’Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen, i David F. de Arriba, coordinador del llibre i autor de les propostes didàctiques.

La presentació s’emmarca en els actes amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Una programació impulsada a nivell de la comarca del Garraf per l’entitat Amical Mauthausen.

L’obra es centra en el període històric 1931-1982, al qual fa referència la Memòria Històrica, tan necessària i tan d'actualitat aquests dies. El llibre compta amb una introducció teòrica a càrrec de reconeguts especialistes, amb la col·laboració de l'associació memorialista Amical de Mauthausen i  d’un pròleg del guionista Antonio Altarriba, autor d’El arte de volar i El ala rota.

Es tracta del vuitè volum de la col·lecció “Eines de Memòria” impulsada per l’associació Memorial Democràtic. Aquesta sèrie està expressament pensada per a la comunitat educativa i en aquesta ocasió ofereix noves propostes didàctiques i diversos continguts que la faran especialment interessant pel seu ús a col·legis i instituts.

Més enllà d'esforços individuals, un dels objectius del llibre és consolidar el còmic com a recurs didàctic de primer ordre i servir com a model a altres disciplines per a emprar el novè art de manera similar.

David Fernández de Arriba és llicenciat en Humanitats per la UPF en l'especialitat d'Història i professor de Ciències Socials en Educació Secundària. Lector de còmics des de molt petit, en els últims temps s'ha acostat a la novel·la gràfica, especialment al gènere històric i autobiogràfic. Ha estat ponent en les Jornades Pedagògiques del Saló del Còmic de Barcelona, ha publicat articles acadèmics en CuCo Cuadernos de Còmic i ha estat formador docent per a professorat de secundària en diverses ocasions.

27/01/2020