'Juno', de l'escriptora Laia Aguilar, Premi Menjallibres 2020

'Juno', de l'escriptora Laia Aguilar, Premi Menjallibres 2020

La tercera edició del projecte de foment de la cultura i la lectura entre els joves de VNG ha comptat amb més 300 participants

El Premi Menjallibres ha finalitzat la seva edició més atípica escollint l'obra ‘Juno' de Laia Aguilar com a guanyadora d'aquesta tercera edició. Més de 300 estudiants de primer i segon d'ESO de Vilanova i la Geltru han triat la lectura guanyadora entre les tres propostes d'enguany: ‘Rut sense hac', de Muriel Villanueva, ‘Tú, sucia rata' de Fernando Lalana  i l'obra guanyadora, ‘Juno', que s'ha endut el guardó amb el 49% dels vots. El premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que es desenvolupa a través de la Xarxa de Biblioteques municipals amb l'objectiu de promoure i fomentar la cultura i la lectura entre el jovent de la ciutat.

El Premi, que a finals de 2019 va ser guardonat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el Premi Teresa Rovira a la millor innovació a les biblioteques públiques, encara una nova edició, la quarta, amb l'objectiu de duplicar les línies proposades amb la participació d'alumnat de tercer i quarts d'ESO.

Concurs de Booktrailers

En aquesta tercera edició, paral·lelament al desenvolupament del projecte de foment de la lectura, entre l'alumnat participant es va dur a termes la celebració d'un concurs de booktrailers dels tres llibres finalistes. Hi van participar un total de tretze alumnes que van presentar un total de cinc vídeos. D'aquest concurs van resultar guanyadors Marc Brusis, Biel Moreno, Martí Raventós i Gerard Velasco, de l'escola El Cim.

Més informació: https://youtu.be/J1vOFV6xcNo

17/07/2020 11:16 h.