Biblioteques actives amb el Dia Internacional de les Dones

Biblioteques actives amb el Dia Internacional de les Dones

A banda de la realització d’activitats, aparadors, seleccions de novetats... enguany la gran novetat és la creació d’un centre d’interès sobre Dones i LGTBI+ a les biblioteques municipals

Les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú col·laboren en la celebració del Dia Internacional de les Dones, la jornada que vindica els drets de les dones.

ACTIVITATS:

  • Dijous 4 de març a les 18h a plataforma virtual, xerrada Les dones també fan comics. L'escola de la Claire Brétecher: la pionera i les seves alumnes. A càrrec de Montserrat Terrones, especialista en còmic.  Inscripcions

  • Dissabte 6 de març a les 12h virtual per l’Instagram de les biblioteques (biblioteques_vng), hora del conte Contes desexplicats. A càrrec de la companyia Vivim del cuentu. Inscripcions

ALTRES ACCIONS:

  • Guia de lectura "Dones de còmic": recull de les publicacions més recents d'autores de còmic.

  • Aparadors: a les biblioteques municipals de la ciutat trobareu aparadors amb una selecció de les darreres publicacions sobre la matèria, disponibles per ser prestades.

  • Vídeo-recomanacions de llibres al voltant de l’equitat de gènere i els feminismes fetes per dones vinculades a entitats de Vilanova i la Geltrú. Es podran veure a les xarxes socials de les biblioteques.

També col·laborem en l’especial disponible a la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona relacionat amb el Dia Internacional de les dones. Un treball col·laboratiu entre les diferents biblioteques que disposen d’un centre d’interès sobre Dones i LGTBI.

Aquest és el cas de la Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú, que el 2021 inicia una acció per tal de crear aquest centre d’interès i impulsar el rol social de les biblioteques municipals com a eina per lluitar contra les desigualtats i avançar cap a una societat més justa i inclusiva. Fomentar la presa de consciència i la sensibilització respecte de les relacions desiguals entre dones, homes i persones dels col·lectius LGTBIQ+ presents a la nostra societat i treballar per la seva transformació.

02/03/2021