ANY INTERNACIONAL DE LES FRUITES I LES VERDURES

ANY INTERNACIONAL DE LES FRUITES I LES VERDURES

L’Assemblea General de les Nacions Unides (un dels 5 òrgans principals de la Organització de les Nacions Unides) va designar l’any 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i de les Verdures, per donar un pas endavant en la sensibilització de la importància d’aquests productes en la l’alimentació humana.

Fruites i Verdures, essencials per a la teva dieta. Amb aquest missatge principal la FAO vol posar de relleu que la majoria de les persones (infants i adults) no mengem suficient fruita i verdura i que estem lluny de consumir els 400g diaris que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

Les biblioteques de Vilanova i la Geltrú han organitzat les següents activitats amb l’objectiu de promoure una alimentació sana i saludable entre els diferents usuaris als quals adreça els seus serveis:

  • Dimecres 29 de setembre a les 17.30h a la Casa Olivella. DESCOBRIM ELS CLÀSSICS AMB: Marc Rovira. L’especialista en literatura, Marc Rovira, traductor, poeta i cofundador i editor de la revista digital de crítica literària ‘La Lectora’ comentarà el clàssic de la literatura catalana Els fruits saborosos de Josep Carner.

Inscripcions: https://forms.gle/B63xPTwATfqM7GPN6

  • Dissabte 9 d’octubre a les 12h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. PETIT ESPECTACLE: Quins pebrots! A càrrec de Marisol Casas, actriu. Espectacle basat en el llibre Un consomé de contes de Jordi Folck. Adreçat a tots els públics a partir de 5 anys.

Inscripcions: https://forms.gle/cUN4T1ZnH1QN6SCBA

  • Dissabte 9 d’octubre a les 17.30h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. TALLER INFANTIL: Impressionats per la natura. A càrrec d’Elvira Cañero. Taller d’estampació amb elements naturals. Farem servir fulles, fruites i verdures. Activitat familiar a partir de 4 anys.

Inscripcions: https://forms.gle/hjuA4ipWh7V4sKLk6

  • Dissabte 16 d’octubre a les 11h a la biblioteca Joan Oliva i Milà. TALLER INFANTIL: L’hort urbà. A càrrec d’Ester Casanovas, autora del llibre Pagesos de ciutat. Aprendrem els conceptes bàsics que ens cal conèixer per començar a cultivar hortalisses a casa.

Inscripcions: https://forms.gle/SdCavsLWSqDgaUQo9

Durant aquests dies les biblioteques municipals de la ciutat dediquen els seu aparadors a aquesta acció, on trobareu una selecció de documents sobre la matèria, disponibles per ser prestades. Amb la col·laboració del Mercat del Centre.

29/09/2021