Recomanacions de lectures per a joves a l’Institut, amb Júlia Baena

Recomanacions de lectures per a joves a l’Institut, amb Júlia Baena

Com cada any quan s’apropen les festes de Nadal, la biblioteca programa amb l’Institut unes sessions informatives i de recomanacions de lectures per a joves. Aquest any hem comptat amb la Júlia Baena, dinamitzadora i especialista en literatura juvenil  i l’hem acompanyat a l’Institut de la Vall del Tenes per fer aquestes recomanacions .

Dimarts ens vam trobar amb els 5 grups de 1r d’ESO en 5 sessions diferents on la Julia va presentar novel·les i còmics juvenils. Van ser sessions força participatives. Els alumnes ens van apropar per exemple a moltes paraules desconegudes pel públic adult, o vam conèixer el grau d’afició a l’esport o els videojocs més populars.  

Les recomanacions per a 4t d’ESO, a 4 grups classe, van ser en format virtual i la participació dels alumnes va quedar més limitada. La Júlia va anar presentant les lectures que, amb el fil conductor dels drets dels joves i mostrant les il·lustracions, feia una breu ressenya on destacava els punts més atraients. Sembla que va aconseguir engrescar a més d’un o una. Novel·les i còmics amb la temàtica clarament juvenil.

Hem elaborat un document amb tots els llibres i còmics que es van presentar a les dues sessions de l’Institut per tots aquells que us pugui interessar. Podeu consultar el llistat al link que hi ha sota el text, o bé acostar-vos a la biblioteca i agafar-los en préstec, ara que s’acosten uns dies de vacances i tindrem més temps lliure.

22/12/2020 19:00 h.