EL MES DE LA CIÈNCIA 2019

EL MES DE LA CIÈNCIA 2019

Martí Boada, geògraf i doctor en ciències ambientals ens va parlar de canvi climàtic a la conferència del mes de la ciència d’enguany. Proper i modest com tot gran savi, explicava el concepte de sostenibilitat amb una metàfora de la seva àvia, qui sabia que no podia posar la gallina a la cassola si volia continuar tenint ous per menjar a diari, una cosa que hem oblidat  en la nostra societat de consum on “estirem més el braç que la màniga”. El canvi climàtic és un fet científic, no una creença. Ho demostra  l’augment de la temperatura global del planeta, la desaparició d’espècies, l’avançament de l’aparició de les fulles o la floració… En qualsevol cas no recomana el catastrofisme ni els tòpics, cal que donem al jovent una caixa d’eines que els permeti interpretar i decidir què fer i deixar de fer a l’entorn immediat.

D’exposicions n’hem tingut una de literatura i llibres de divulgació científica, i una altra de fotografia en 3 D per mirar amb ulleres especials. A més hem gaudit de dos laboratoris de Robòtica. Les biblioteques públiques en la nostra vocació de facilitar l’aprenentatge al llarg de la vida, i tenint en compte la màxima que experimentar és la millor manera d’aprendre, hem fet una ma articulada inspirant-nos en la que va construir Leonardo Da Vinci, autèntic precursor de la robòtica. A l’altre taller vam crear el nostre circuit elèctric elaborant un dibuix amb una senzilla bombeta i un interruptor incorporats.

Un any més aquestes propostes han comptat amb la participació i bona acollida dels usuaris i amics de la biblioteca, que agraïm i ens animen a seguir treballant en favor de la divulgació del gust per la lectura i el coneixement.

19/12/2019 12:53 h.