La Biblioteca de Gironella estrena un fons especialitzat sobre art romànic

La Biblioteca de Gironella estrena un fons especialitzat sobre art romànic

Amb la voluntat de ser un centre de referència sobre l’art romànic de Catalunya, la Biblioteca de Gironella posa a disposició de tothom un fons especialitzat sobre aquest corrent artístic que es complementa amb la programació de xerrades, exposicions i activitats divulgatives.

En poc temps la biblioteca ha adquirit volums relacionats amb aquesta temàtica gràcies a les donacions de la resta de biblioteques que formen part de la Xarxa de Biblioteques Municipals que han lliurat còpies d'estudis locals; publicacions cedides per la biblioteca del MNAC, que disposa d'una important secció de romànic; i també d'altres que han deixat en dipòsit particulars. L'objectiu és poder disposar de les publicacions que fan referència al romànic del Berguedà i de la resta de la Catalunya Central i també del Pirineu, on el romànic hi té molta presència, tal i com va explicar el director de l’equipament, Francesc Puig, en la presentació a la premsa.

La consulta del fons va acompanyada de l'organització d'activitats paral·leles per divulgar diversos aspectes del romànic. És el cas d’una exposició d’icones romàniques a càrrec del grup Dones d’Art del Berguedà, i sis xerrades que tenen lloc mensualment fins a finals de març i que organitza l’Associació Civitas Cultura.

Més informació:

07/01/2020 12:52 h.