I tu, ja els has llegit?

I tu, ja els has llegit?

Irene Solà amb el seu Canto jo i la muntanya balla ha desbancat del primer lloc dels llibres més prestats a la Xarxa de Biblioteques Municipals durant el tercer trimestre de l’any, al primer títol de la trilogia de Juan Gómez-Jurado, La reina roja. En tercer lloc trobem el thriller històric d’Eva García Sáenz de Urturi, Aquitania, Premi Planeta 2020.

Pel que fa al préstec de llibres electrònics, el duel per la mort d’un fill en temps de Shakespeare segons l’escriptora Maggie O’Farrell, Hamnet, es posiciona en primer lloc. La segueixen  Gent normal de Sally Rooney i El regresso de Rosamunde Pilcher.  

Pel que fa a les novel·les juvenils, continua en primera posició Wonder de R. J. Palacio, la segueix la novel·la d’Eloy Moreno sobre l’assatjament escolar Invisible i en tercer lloc El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn que ens situa al Mississipí pels volts del 1900.

Pel que fa a la poesia, s'imposa Tot el que em cal ja ho duc a dins de Rupi Kaur. La segueix l’Obra poètica de Felícia Fuster de qui enguany celebrem el centenari del seu naixement, i el tercer lloc l'ocupa Antologia de poesia catalana: nova tria.

Quant a la novel·la estrangera els títols més prestats són Normal people de Sally Rooney, The Flatshare de Beth O'Leary i Where the crawdads sing de Delia Owens.

El còmic d’adult més prestat ha estat My hero acadèmia de Kōhei Horikoshi; mentre que el còmic infantil més demanat ha estat Naruto de Masashi Kishimoto.

El conte infantil per a nens de 0 a 5 anys més prestat ha estat El Fil invisible: un conte sobre els vincles que uns uneixen de Míriam Tirado;  per a nens de 6 a 9 anys, Arriba el Sr. Flat! de Jaume Copons i Liliana Fortuny i per als nens de 10 a 12 anys Hotel Winterhouse de Ben Guterson.

En l’àmbit audiovisual per adults s’imposa la sèrie Patria, seguida de Tenet  i La boda de Rosa. Pel que fa a  les pel·lícules per als infants ocupa el primer lloc Soul, seguida de Frozen II i Onward.

 

Més informació:

 

25/10/2021