Milloren les condicions d’espai a la nova Biblioteca de Vallirana

Milloren les condicions d’espai a la nova Biblioteca de Vallirana

La Biblioteca de Vallirana, anomenada Josep M. López-Picó, s’ha traslladat a un nou espai amb una superfície útil de 320 m2 i un pati exterior de 220 m2. 

La nova biblioteca de Vallirana s’ubica en un local en planta baixa que permet millorar les condicions d’accessibilitat i alhora permet una percepció unitària i contínua dels espais, a més de tenir accés a un pati exterior que permetrà la realització d’activitats a l’aire lliure. La distribució permet diferenciar acústicament la zona infantil, minimitzant les interferències amb la zona d’adults. L’equipament disposa, a més, d’ uns espai de suport i de formació per a activitats dirigides (cursos, clubs de lectura...). Es preveu que a l’espai central de la zona d’adults s’hi puguin fer també presentacions i xerrades. El trasllat al nou local ha significat una nova imatge de qualitat per a l’equipament, tot i que bona part del mobiliari s’ha aprofitat de l’antiga biblioteca.

El nou espai també compta amb un bucle inductiu per a persones amb sordesa i una pantalla amb informació d’interès municipal.

La biblioteca va començar a donar servei al municipi el divendres 11 de desembre del 2019 i dissabte 25 de gener s’inaugura oficialment.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està integrada actualment per 227 biblioteques i 10 bibliobusos, que treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l'accés a la cultura, el lleure i la informació als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

Més informació:

24/01/2020 11:59 h.