Una història del Cool Jazz en 100 cançons

La Biblioteca Vallcarca i els Penitents continua la sèrie de playlists a Spotify que ens apropen a diferents estils musicals dins de l'ampli ventall de la música negra afroamericana. Aquest cop el Cool Jazz és el protagonista. 

El Cool Jazz és un estil musical que va sorgir un cop el bebop, el moviment més renovador de la història del jazz, va començar a minvar la seva influència. Ràpidament va ser conegut com West Coast Jazz, ja que la majoria dels seus músics provenien de la costa est dels Estats Units, a diferència del bebop, la procedència dels quals era majoritària de Nova York i els seus voltants.
Es tracta d’un estil més relaxat i orquestral, allunyat de la improvisació i els ritmes accelerats del bop i és va fer molt popular entre les noves generacions de músics blancs, amb Chet Baker, Gerry Mulligan o Stan Getz al capdavant.

Tot i que és consideren les gravacions de Miles Davis de finals dels 50, recopilades en l’àlbum "The Birth Of The Cool", com l’inici d’aquest nou moviment, els rastres d’aquest estil ja és poden intuir en gravacions de Bix Beiderbecke, Red Norvo o Claude Thornhill durant els anys 20 i 30.

L’evolució d’aquest estil, des de les seves primeres expressions, és el que podeu escoltar a la playlist “Una història del Cool Jazz en 100 cançons”que hem elaborat des de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents  a partir de la selecció de temes que va realitzar el destacat crític musical Ted Gioia per a la web  http://www.jazz.com.

Font: AMPLI

  A les biblioteques trobaràs:


"The Birth Of The Cool" / Miles Davis

"Bird at Carnegie Hall"/ Charlie Parker

"Kind of blue"/ Miles Davis

"Time out" / The Dave Brubeck Quartet

"The Best of Chet Baker sings"

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 23/01/2017 Última actualització: 01/02/2017