Freak Out! / Apocalyptica

El grup de metal simfònic Apocalyptica va néixer el 1992 a Helsinki, quan quatre amics violoncel·listes graduats a l'Acadèmia Sibelius van començar a fer versions de les seves bandes preferides. Al principi només tocaven a festes i davant d'amics, però poc després també van començar a tocar a diferents locals. El 1995, després de tocar a un club algunes versions de Metallica, un representant els va convidar a gravar un àlbum exclusivament amb versions d'aquest conegut grup. Així, l'any següent sorgia "Plays Metallica by Four Cellos", que va vendre més d'un milió de còpies.

El seu segon àlbum, "Inquisition Symphony", també contenia versions de Metallica, però també versions d'altres grups com Pantera, Faith No More o Sepultura.  El 1999 van ser convidats a gravar un àlbum en directe amb Metallica i l'orquestra simfònica de Sant Francisco.  El resultat va ser espectacular, com es pot veure al següent  vídeo:


Gradualment el grup va anar incorporant altres instruments, i per primera vegada també van fer algunes col·laboracions vocals, com el cas de Sandra Nasic, cantant de la banda Guano Apes.

Com a curiositat, el 2007 Apocalyptica va aparèixer a l'intermedi del Festival d'Eurovisió, que aquell any es celebrava a Finlàndia. Van tocar una esplèndida mescla de tres cançons durant 8 minuts acompanyats d'artistes del Circ du Soleil, un espectacle que val la pena veure: 

 

Fa pocs mesos va aparèixer el darrer àlbum del grup, amb el títol "Shadowmaker", un disc molt interessant i més melòdic que la resta, amb la veu del músic Franky Perez a alguns temes. 

 

Més obres del grup "Apocalyptica" a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Torna al prestatge ►

Torna al Freak Out! ►
Data d'actualització: 01/10/2015