Henry Mancini

Si el mes passat parlàvem del Rei mides de la música , avui parlarem d'un company seu que era un fixe a les apostes: 72 nominacions als premis Grammy , 18 nominacions als Oscars, i també als Globus d'or –entre d'altres-. És un dels màxims exponencials pel que fa a la música de les pel·lícules.

Va fer una de les cançons que als pocs segons d'escoltar-la, petits i grans la reconeixem al moment: el grandíssim tema de La Pantera Rosa (Pink panther theme).

Enrico Nicola Mancini, conegut com a Henry Mancini (Cleveland, Ohio, 16 d'abril de 1924 - Los Angeles, Califòrnia, 14 de juny de 1994) fou un músic dels Estats Units d'Amèrica, conegut per les seves composicions de bandes sonores, jazz amb influencies llatines.

Ràpidament us "linkem" algunes de les cançons/ bandes sonores originals (B.S.O.) que va compondre:

De pares italians, comença a estudiar música amb 8 anys, i segueix  estudiant a Nova York quan en té 19. Aquests estudis es veuen truncats ja que és reclutat per l'exèrcit dels E.U.A. durant el període comprès entre 1943-45. Primer el destinen a Infanteria, però més tard va a parar a les forces aèries; allà coneix a Tony Martin i el director de la Glenn Miller Orchestra.

El 1946 entra com a arranjador del famós clarinetista Benny Goodman i més tard com a pianista de la Glenn Miller Orchestra, mentre va ampliant coneixements en composició, contrapunt, harmonia i orquestració. 

És a partir del 1952 quan entra a Universal Studios i posa música a més de 100 pel·lícules. El 1958 deixa Universal i s'estableix com a independent. Més tard, comença una relació fructífera amb el productor, guionista i director Blake Edwards: van col·laborar en més de 35 pel·lícules durant 3 dècades.

També, va musicar sèries com The Thorn Birds, The Shadow Box, Newhart, Hotel, o Ripley's Believe It or Not. A més, va fer sintonies per programes de televisió o per eleccions primàries del seu país.

Va arribar al número 1 dels més venuts amb una pel·lícula de nino rota, triomfant amb "Love them from  and Juliet" .

Durant l'any 1994, treballant a Broadway amb l'espectacle teatral Victor/Victoria se li va diagnosticar un càncer, el qual va poder amb ell.

A les biblioteques trobaràs:


"Essential Henry Mancini"

"Breakfast at Tiffanys"

"Touch of evil"

"Charade"
 

"The Best of Henry Mancini'" 
 


Més obres de Henry Mancini a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Vés al prestatge ►

Torna a les efemèrides ►

Data d'actualització: 19/04/2016