Espais Naturals

Consells per millorar les teves fotos de natura i compartirles a les xarxes socials

foto: iStock / RossHelen

 

Tens un compte d'Instagram, Flickr o Pinterest?

T'agradaria que teves  fotografies cada cop tinguessin més èxit?

La fotografia de natura està de moda. Bona prova són els nombrosos i prestigiosos festivals de fotografia d'arreu del món. A les xarxes socials podràs aconseguir més seguidors, "m'agrades" i comentaris, si saps fer-les bé i publicar-les després en aquestes plataformes de la millor manera. 

A continuació t'oferim una sèrie de recomanacions per aconseguir bones imatges de la natura i que triomfin a les xarxes socials.

 

1. No necessites un equip fotogràfic car

Com dèia el gran fotògraf de paisatge Ansel Adams "L'important d'una càmera es troba just darrera d'ella". Comprar-te una càmera gran, no et farà fer millors fotos. Els telèfons mòbils actuals, porten incorporada l'opció càmera que permet aconseguir bones fotos i, un cop fetes, pujar-les directament a les xarxes socials. L'important és que tingui una bona lent amb les millors característiques tècniques possibles, i no fixar-se tant en el nombre de megapíxels que indiquen més el tamany de la imatge.

Coneixes la secció d'hemeroteca? Amb les revistes de fotografia i de tecnologia estaràs a la última!

Les revistes es poden agafar en préstec durant 30 dies, exceptuant el darrer número en curs.

Los teléfonos móviles inteligentes actuales llevan incorporadas cámaras que pueden conseguir buenas fotos y, una vez hechas, subirlas de manera directa a las redes sociales. Para sacar instantáneas de naturaleza y moverlas en las redes, hay que fijarse en un modelo que tenga una lente con las mejores características técnicas posibles, y no tanto en el número de megapíxeles que indican más el tamaño de la imagen. - See more at: http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/naturaleza/2016/10/27/224482.php#sthash.Vkgq7uWq.dpuf
Los teléfonos móviles inteligentes actuales llevan incorporadas cámaras que pueden conseguir buenas fotos y, una vez hechas, subirlas de manera directa a las redes sociales. Para sacar instantáneas de naturaleza y moverlas en las redes, hay que fijarse en un modelo que tenga una lente con las mejores características técnicas posibles, y no tanto en el número de megapíxeles que indican más el tamaño de la imagen. - See more at: http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/naturaleza/2016/10/27/224482.php#sthash.Vkgq7uWq.dpuf

2. Ser original

Les xarxes socials estan plenes de milions d'imatges de tot tipus. Si vols tenir més o menys èxit, has d'intentar oferir una imatge original, diferent a la resta, com ara un punt de vista diferent a l'habitual, un enquadrament divertit, una panoràmica, llocs poc o gens freqüentats...

No cal anar molt lluny, pots aprofitar per fer Turisme a prop de Barcelona.

  Visita el Prestatge virtual de Turisme

 

3. Triar una bona composició i fixar-se en la llum

Les bones instantànies es fan pensant abans en com quedarà. Una mateixa imatge amb una composició, un enfoc i una llum encertades són garantia d'un bon resultat i tindran més possibilitats d'agradar.

Res millor que repassar alguns llibres:

4. Utilitzar filtres, però sense passar-se

Normalment, a les xarxes socials, les fotos retocades amb filtres de colors càlids i amb més contrast són les més populars. Ara bé, no convé abusar d'ells perquè es pot obtenir una imatge que poc o res tingui a veure amb la realitat, o que no destaqui perquè s'assembli a la resta d'imatges retocades. La milor opció és utilitzar els ajustaments bàsics de llum, color i contrast, del mòbil.

Un bon lloc on practicar és a la Xarxa de Parcs Naturals

Més enllà de l'estètica, les fotografies són una molt bona eina per difondre el respecte per la natura i denunciar problemes mediambientals.

 

Fotografia con android

 

5. Fixar-se en els fotògrafs professionals i en els que més seguidors tenen

Convertir-se en un fotògraf professional de natura no és fàcil. Ara bé, fixar-se en els seus treballs pot servir per agafar idees. A internet podeu seguir els fotògrafs amb més èxit a les xarxes socials.

No us perdeu el Concurs Internacional de Fotografia de Natura Montphoto Festival 2017 a Lloret de Mar. Aquest certamen de fotografia és un clàssic i, com en anys anteriors, podreu gaudir de fabuloses imatges de natura molt inspiradores.

 

6. Conèixer bé com funcionen les principals xarxes socials.

Cada xarxa social té les seves pròpies característiques, de manera que convé conèixer-les per fer-ne un millor ús d'elles i que les fotos aconsegueixin atraure més visites i interacció. 

Sabies que a les biblioteques s'imparteixen cursos i tallers de formació gratuïts? Consulta l'agenda de les biblioteques.

A banda d'això, et recomanem aquests llibres que pots emportar-te en préstec, o bé, reservar-los a la teva biblioteca.

 

7. Incloure etiquetes

Els "hashtags" o etiquetes són unes paraules precedides pel signe "#" per a que la resta d'usuaris de determinats temes puguin trobar-los i seguir-los de forma més senzilla. Per això, sempre que es publiqui una imatge és convenient que el seu títol vagi acompanyat d'una o més etiquetes que la identifiquin com #mediambient, #paisatge, #natura.

 

Los "hashtags" o etiquetas son unas palabras precedidas del signo "#" para que el resto de usuarios de determinados temas puedan encontrarlos y seguirlos de forma más sencilla. Por ello, siempre que se publique una imagen, es conveniente que su título vaya acompañada de una o más etiquetas que la identifiquen, como #medioambiente, #paisaje, #naturaleza, etc. - See more at: http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/naturaleza/2016/10/27/224482.php#sthash.pUTWZIe0.dpuf

8. Ser constant i interactuar amb altres usuaris

Entre les claus de l'èxit a les xarxes socials es troba la constància i la comunicació bidireccional. Publicar de manera habitual bons continguts i, en aquest cas, fotografies i interactuar amb altres usuaris, participant en comunitats afins, etc. atreurà més nombre de seguidors.

Respecte el tema dels comentaris que rebis a les teves pròpies fotos, és molt important que responguis, encara que simplement sigui com a agraïment.

 

Concursos de fotografia - Xarxa de Parcs Naturals

9è Concurs de fotografia del Parc de la Serralada Litoral

Fins al 15 de setembre

 

 

 

 

 

Comedy Wildlife Photography Awards - bestioles amb humor!

Fins al 30 de setembre, encara pots participar als premis de fotografia Comedy Wildlife 2017, uns premis que barregen fotografia d'animals amb un toc d'humor.

 

Concurs que preten capturar moments graciosos que ens dóna la fauna. Aquest concurs el que busca és conscienciar, que protegim aquests animals i el seu entorn.

  Vés al prestatge:

Data de creació: 18/11/2016 Data de modificació: 17/08/2017