Novedades

Inflexibilidad en los niños con TEA

Madrid : CEPE Editorial, [2022]

Aquest manual, elaborat per experts en l’atenció a persones amb autisme, defineix el terme inflexibilitat, i els seus efectes en el dia a dia d'aquestes persones. Aborda el tema de les estereotípies motores i les conductes autoestimulatòries que són tan característiques en els nens amb TEA, així com la necessitat d'invariança, el seu desig que els entorns siguin predecibles, estables i sense canvis significatius.
Estudia, també, els rituals de conducta, la necessitat de realitzar activitats sempre de la mateixa manera, i la tendència a repetir seqüències de joc, aportant estratègies pràctiques per reduir aquesta necessitat de dur a terme seqüències d'accions repetitives (anuncis, preguntes, sons que repeteixen pel plaer d’escoltar-ho). També explica els interessos absorbents i restringits, i dediquen un capítol al pensament flexible i creatiu. Descriuen exemples i ajuden a analitzar l’abordatge i donen pautes i estratègies per intervenir. 
Pretén ser una obra de gran ajuda, amb un llenguatge senzill, que inclou  explicacions teòriques, exemples i situacions reals. 

*Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
 

20/06/2022