Y colorín colorado... Tú

Y colorín colorado... Tú

Safier, David

Barcelona : Seix Barral, 2017

David Safier, nascut a Bremen a l’any 1966. Periodista, novel·lista i guionista alemany de gran èxit internacional que ha venut més de tres milions de llibres. Va treballar a la radio i a la televisió i es va fer famós després d’escriure el seu primer llibre “Maleït Karma”.

El llibre "Y colorín Colorado...Tú" tracta d’una història delirant protagonitzada per una jove dibuixant de còmics i les seves creacions.

La Nellie està a punt de complir 30 anys i ha passat per diversos desencantaments amorosos. Acaba de tallar la seva relació amb Bendix perquè ha descobert que està promès amb una metgessa que passa temporades vivint a països tercermundistes.

La mateixa nit que deixa al seu xicot, acompanyada per un col·lega de la feina, la protagonista decideix visitar una exposició d’art d’un reputat pintor per fer-se passar les penes d’amor i allà mateix roba una llibreta màgica que converteix en realitat qualsevol cosa que hi dibuixa.

Però la Nellie ha dibuixat el seu príncep blau... I quan s’ha materialitzat ha vist que allò que tant ha somiat potser no és en realitat el que més li convé.  

L’autor ens sorprèn aquesta vegada amb una novel·la difícil d’encabir dins d’un gènere concret perquè combina la fantasia, la realitat, la sàtira, la màgia, les aventures i l’amor en un relat una mica surrealista.

Pels carrers de Berlin, a la plaça de Brandenburg i al món imaginari d’Amanpour tot és possible quan s’hi  barrejat tot: personatges de ficció, bons i dolents, amb persones reals que busquen la justícia, intenten salvar el planeta i trobar l’amor autèntic.

Un llibre divertit i rocambolesc ple d’herois fora de context en situacions hilarants que desperten en el lector sentiments contradictoris i dramàtics difícils de definir.

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa

28/05/2018