Una Chica desconocida

Una Chica desconocida

Kubica, Mary

Madrid : Harper Collins, 2017

Mary Kubica és una escriptora nord-americana nascuda a Illinois. És llicenciada en Història i Literatura Americana per la Miami University d’Oxford. Viu a Chicago amb el seu espòs i els seus dos fills, on gaudeix amb l’escriptura, la fotografia, la jardineria i la cura dels animals d’un refugi local.

Va debutar a la literatura a l’any 2014 amb la novel·la The Good Girl, que va tenir gran èxit de la crítica i va ser traduïda a nombrosos idiomes. Al 2015 va escriure aquesta que us presentem tot seguit Pretty Baby, que es va publicar en castellà per Harper Collins al 2017.

Ambdues novel·les es poden encabir dins del subgènere “Domestic Noir”, una barreja de thriller psicològic i novel·la negra sense detectius en la que hi ha un cas, però la persona que ho investiga no és policia sinó una persona corrent que detecta una sèrie d’irregularitats a prop de casa seva. Aquest subgènere s’ha fet mundialment famós amb novel·les com La Noia del tren de la Paula Hawkins i La Vídua de la Fiona Barton.

El llibre tracta d'una dona altruista, Heidi Wood, que treballa a una ONG amb la integració de grups marginats i persones amb risc d’exclusió social. Està casada amb Chris Wood, un empresari que passa gran part del seu temps viatjant per motius laborals. Tots dos tenen una filla de 12 anys que es diu Zoe i està en plena adolescència.

Un dia fred i plujós de primavera la Heidi es troba a l’andana del tren a una jove sense sostre que es diu Willow i que malviu pels carrers de la ciutat portant en braços al seu bebè de només quatre mesos.

Quan les torna a veure en aquella dramàtica situació, la Heidi no s’ho pensa dues vegades i se les emporta a casa seva per poder atendre a la jove mare i a la seva criatura.

Però les coses no son el què semblen i ben aviat comença a emergir una història soterrada que amaga maltractaments, abusos, traumes i ferides emocionals que no s’han curat.

El lector es troba immers en una trama intrigant i recargolada que comença a girar fins que dona la volta com un mitjó. Poc a poc es van descobrint els personatges amb les seves fortaleses i les seves fragilitats. El que havia començat com un acte de bondat acaba amb el descobriment de la cara més crua de la naturalesa humana.

Què estaries disposat a fer per ajudar a una noia desconeguda?

Una historia, narrada a tres veus, molt ben explicada que et farà passar les pàgines a ritme de vertigen fins que acabis de conèixer tota la veritat.

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa

 

21/12/2017