Nova guia de recursos comarcal
Nova guia de recursos comarcal

Les Biblioteques del Maresme presenten la nova guia de recursos del 2019, Dones pioneres del Maresme, amb la qual es vol donar visibilitat a totes aquelles dones de la comarca que amb les seves aportacions en diversos àmbits, han aconseguit millorar la societat. La guia està disponible en versió paper a les biblioteques de la comarca, i també en versió digital a través d’una aplicació per a dispositius mòbils.

L’objectiu d’aquesta guia és posar en valor la tasca desenvolupada per moltes dones de la nostra comarca i contribuir a fer visibles les seves experiències i aportacions. Són perfils de dones interessants per la valentia, capacitat intel·lectual, perseverança, innovació, servei públic, excel·lència i audàcia. Dones pioneres, lluitadores i precursores en cada un dels seus àmbits: art, ciència, tecnologia, activisme social, emprenedoria, política, etc. Una font d’inspiració i referent per a les noves generacions i per a totes aquelles dones que continuen lluitant cada dia per ser escoltades, per ser visibles.

La guia s’edita i es distribueix gratuïtament en format paper a les biblioteques municipals de la comarca del Maresme. També hi ha la versió digital, Bibliosmaresme, accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils. A més, la guia compta amb uns codis QR que enllacen als vídeos de les entrevistes que s’han fet a les dones pioneres, protagonistes d’enguany.

Al voltant d’aquesta nova guia, les biblioteques realitzen diverses activitats:

  • A Cabrera de Mar el divendres 26 d’abril a les 19 h es fa l’acte de presentació de la guia de recursos la Biblioteca Ilturo amb la presència de Montserrat Della Major, empresària de postguerra i dona pionera. També intervindrà la Mar Gaya, especialista en polítiques d’igualtat en el mercat laboral. Durant l’acte es projectarà un vídeo i es repartiren les guies entre els assistents.
  • A Sant Vicenç de Montalt, el 4 de maig a les 19 h, es fa la presentació de la guia a la Festa de les lletres al Teatre del Centre Cívic el Gorg. Amb una xerrada de la dona pionera del municipi, Gina Pórtera, projecció del vídeo de presentació i repartiment de les guies entre els assistents.
  • A Mataró, la presentació de la guia es fa el 9 de maig a les 19 h a la biblioteca Pompeu Fabra. L’acte comptarà amb la presència de quatre dones pioneres: Maribel Nieto, Mercè Aubanell, Glòria Prunera i Anna Pujol, que participaran en una taula rodona conduïda pel Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró.
  • A Arenys de Mar el divendres 10 maig a les 19 h es fa la presentació de la guia amb la intervenció de l’Associació de Dones per la igualtat i la projecció del vídeo del municipi, a la Biblioteca P. Fidel Fita.
  • A Teià el dijous 16 de maig a les 19 h es presenta la guia a la Biblioteca Can Llaurador de la mà del grup Dones 21, dones pioneres del municipi.
  • A Vilassar de Dalt el divendres 24 de maig a les 20 h es fa la presentació a la Biblioteca Can Manyer amb la presència de la dona pionera Jerònia Sànchez i Sànchez, presidenta de l’Associació de Vilassar de Dalt contra el càncer.
  • A Caldes d’Estrac el divendres 7 de juny a les 19 h es fa l’acte de presentació a la Biblioteca Can Milans acompanyats de M. Àngels Ruzafa.
  • A Premià de  Mar el 12 de juny a les 18:30 h es presenta la guia Dones pioneres i també el llibre Mama desobedient, d'Esther Vivas. Amb la participació d'Evar Martín i Irene Valls, fundadores de Pit de Mar, grup de suport a la lactància materna de Premià de Mar.
24/04/2019 09:25h