Vídeo de la Trobada coeducativa per al professorat dels centres educatius de Barberà del Vallès a la Biblioteca
Vídeo de la Trobada coeducativa per al professorat dels centres educatius de Barberà del Vallès a la Biblioteca

La Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès va acollir el passat dijous 7 de juny, una Trobada coeducativa adreçada a professorat de diferents centres educatius que tenia per objectiu visibilitzar les bones praxis coeducatives que s'estan realitzant a la ciutat, així com donar a conèixer entre el professorat nous fons bibliogràfics sobre la matèria. 

La jornada es va iniciar amb diferents visites guiades a càrrec de la directora de la Biblioteca Esteve Paluzie, Berta Cama Sánchez. Durant el recorregut es va posar de manifest l’aposta ferma que la biblioteca barberenca ha realitzat durant els últims anys per incloure la perspectiva de gènere en el seu funcionament, ampliant els seus recursos sobre la temàtica i creant nous espais. El recorregut s'iniciava al fons bibliogràfic especialitzat en gènere, feminisme, noves masculinitats i violència masclista, amb el qual es vol oferir informació i eines per aprofundir en aquestes temàtiques. 

La jornada va continuar amb la presentació del llibre Coeducació, aposta per la llibertat, acte obert a la tota la ciutadania, que va comptar amb la presència de dues de les especialistes més reconegudes en el món de la coeducació, la catedràtica en sociologia i autora del llibre, Marina Subirats i Martori, i la filosofa i sociòloga, Amparo Tomé González.

La presentació de l’acte va anar a càrrec del regidor d’Educació, 1ª Infància i Família de l’Ajuntament de Barberà de Vallès, Juan Antonio Grimaldo Dueñas i de la regidora de Programes per a Col·lectius Socials: Infància, Adolescència, Joventut i Igualtat, Feminisme i LGTB, Mireia Sánchez Pi, que van posar en valor el treball que s’ha dut a terme a la ciutat en els darrers anys, fent de Barberà una ciutat pionera i referent en coeducació.

 

01/08/2018 09:00h