"Quini" ens ha deixat

El passat 27 de febrer va morir sobtadament d'un atac de cor el mític davanter del Barça i de l'Sporting de Gijón Enrique Castro González ("Quini").

Nascut a Uviéu (Astúries) l'any 1949, va destacar no només per la seva alta capacitat golejadora (té al seu palmarès diversos trofeus "Pichichi"), sinó que també ho va fer per la seva gran qualitat humana. La seva etapa al Futbol Club Barcelona, del 1980 al 1984, destaca també pel segrest de 25 dies que va patir l'any 1981, i que va causar un gran impacte a la societat espanyola del moment. També va provocar que el club no acabés guanyant el títol de lliga aquella temporada. A banda de patir un segrest, cal afegir també que el seu germà, Jesús Castro, també futbolista de l'Sporting, va morir ofegat tràgiament a la platja de "El Pechón" quan rescatava 2 nens.

"Quini" serà recordat pels seus gols però també per la seva simpatia, per la seva professionalitat, simpatia, humilitat i capacitat per perdonar els seus segrestadors. En un moment en què el futbol d'elit està una mica mancat de valors i sobrefinançat, és necessar i mirar enrera per veure que, en exemples com el d'Enrique Castro, una altra manera d'entendre l'esport rei era possible.

El trobarem a faltar "Quini"!

Ves al prestatge d'esports

02/03/2018 17:24h