Especial Sant Valentí

Hi ha històries d’amor per les quals no passa el temps. Romeu i Julieta de William Shakesperare és una d’elles. Sempre ve de gust llegir-la perquè trobem dos dels grans temes universals tractats per la literatura de totes les èpoques: l’amor i la mort.

L’obra explica la història dels Montagut i els Capulets, famílies rivals que es barallen constantment als carrers de Verona, però un dia sorgeix l’amor entre dos joves d’aquestes famílies enfrontades.

El tema no era original -tampoc era una exigència de l’època. Sabem que l’any 1595 quan Shakespeare la va escriure tenia a mà The tragical History of Romeus and Juliet d’Arthur Brooke , inspirada en un conte italià de Mateo Bandello; i Place of pleasure de William Painter. Això no va impedir fos un gran èxit quan es va estrenar al teatre The Globe.

En aquella època autors i actors havien de superar moltes adversitats. Una teoria explica que Shakespeare formava part de la companyia The Chamberlain Men com a accionista, i a la vegada feia d’actor i dramaturg. També era freqüent que un mateix actor representés més d'un personatge o que els nens -fins que els canviava la veu- fessin els papers femenins.

Desitgem que aquesta història us inspiri en un dia tan especial i us deixem una sèrie d’enllaços on podreu ampliar informació:

13/02/2018 10:50h