Sant Roc i la Pesta a Arenys de Mar
Sant Roc i la Pesta a Arenys de Mar

Ja fa uns dies que a la vila corre el rumor que “torna la pesta!”. Un crit que no se sentia des de la darreria del segle XVI. I els rumors porten al pànic per ésser empestats. Això tornarà a passar aquest 15 d’agost, i el poble buscarà tots els remeis i provarà tots els metges. Resistirà l’epidèmia a marxar fàcilment? Només si veniu i viviu aquesta representació teatral que es fa per diversos indrets i carrers de la vila sabreu quin és el seu desenllaç.

I si l’endemà encara sou per la vila, com cada 16 d’agost, diada de Sant Roc, els macips i les macipes, vestits de blanc i amb faixa vermella, passen pels carrers i les cases d’Arenys de mar tot ruixant els veïns amb l’aigua perfumada que surt de les almorratxes – recipient de vidre amb quatre brocs ornats amb branques d’alfàbrega. Al so contagiós del flabiol i del tamborí, i cridant arreu “Sant Roc gloriós”, recorden com el sant els va deslliurar de l’epidèmia de pesta.

Aquestes i d’altres activitats les podreu gaudir per la Festa de Sant Roc a la Vila, amb activitats per a totes les edats i gustos. 
14/08/2017 07:00h