Guies de lectura

Cinema negre a la biblioteca

Cinema negre a la biblioteca

Aquests dies es celebra la BCNegra2015, el festival de la novel·la negrecriminal de Barcelona.  A la Biblioteca Joan Margarit us convidem a fer un recorregut pel cinema negrecriminal, des dels films clàssics fins el noir contemporani. Per això hem preparat una guia de les pel·lícules de cinema negre que podeu trobar a la Biblioteca.

El terme cinema negre, del francés film noir, es va desenvolupar als Estats Units durant els anys 40 i 50. El falcó maltès és considerada la primera pel·lícula d'aquest gènere. A partir dels anys 60, aquest gènere va anar desapareixent, tant en qualitat com en quantitat. Però  a partir dels anys 70 alguns directors van rescatar els seus elements bàsics i van crear algunes obres mestres com Chinatown, El Padrino I & II o L.A. Confidential.

És un gènere que es caracteritza per les seves trames sobre fets delictius o criminals, però també per una estètica molt cuidada i un ús expressionista de les llums i les ombres.

Actualment, els crítics de cinema engloben dins d'aquesta etiqueta, altres tipus de pel·lícules com: policíaques, thrillers, suspens, etc.

Aquí teniu una tria d'algunes de les pel·lícules que trobareu a la guia. 

Guía creada por:
  • Sant Just Desvern. Biblioteca Joan Margarit

Fecha de creación: 05/02/2015

Última actualización: 02/11/2015

Volver al inicio