Guies de lectura

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Des de les biblioteques de Sitges hem preparat un viatge per les contel·lacions i les estrelles per conèixer alguns grans personatges estel·lars. 

Trobareu les constel·lacions de la Fantasia, la Romàntica, la de les Aventures, la de la Ciència-ficció, la Contemporànea i la Històrica. 

En aquest itinerari trobareu documents en diferents formats: narrativa, novel·la gràfica i àlbums, així com de diferents complexitat lectora. 

Prepareu-vos que ens enlairem!

Accés a l'itinerari estel·lar.

Guía creada por:
  • Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol

Fecha de creación: 23/03/2021

Última actualización: 31/12/2021

Aventures


 Artemis Fowl
Artemis Fowl
Colfer, Eoin  
Barcelona : Estrella Polar, junny del 2019

L'Artemis Fowl té una intel·ligència superior i aprofita aquestes qualitats per perpetrar crims delictius, a l'igual que els seu pare, un senyor del crim irlandès. L'Artemis s'assabenta que sota terra hi ha una civilització màgica que li pot proporcionar molt d'or. Confabularà contra aquests éssers màgics però descobrirà que no els coneixia tant com ell es pensava.

 El Bestiari de l'Axlin
El Bestiari de l'Axlin
Gallego García, Laura  
Barcelona : Montena, cop. 2018

Els humans viuen en petits enclavaments on cada dia han de sobreviure dels atacs dels monstres. Ditllargs, Galopants, Nuosos... n'hi han molts i de molt diferents. L'Axlin és una noia jove i, tot i ser coixa, no vol quedar-se en el seu enclavament esperant a casar-se i tenir molts fills, que puguin sobreviure als monstres. Gràcies a que aprèn a llegir i escriure per redactar el diari del poblat, ja que per la lluita no serveix, decidirà marrxar i emprendre un llarg i perillós viatge per conèixer les varietats de monstres i com fer-li's front. Ho anotarà tot en un llibre que vol ser d'ajuda per a que les persones tinguin més probabilitats de sobreviure.

 El Cas del marquès desaparegut
El Cas del marquès desaparegut
Springer, Nancy  
Barcelona : Estrella Polar, maig del 2019

La mare de l'Enola Holmes ha desaparegut de forma misteriosa. Els seus germans en Sherlock, el famós detectiu, i en Mycroft miraran d'esbrinar què ha passat. L'Enola descobrirà que la seva mare li ha deixat uns missatges xifrats per tal que ella també sigui lliure.

 El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn
El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn
Morosinotto, Davide  
Barcelona : Viena Edicions, novembre del 2020

Mississipí, any 1900. Un grup d'amics descobreixen unes monedes i decideixen fer una compra, d'amagat de les seves famílies, en el famós catàleg Walker and Dawn. Però, la comanda no surt com ells esperaven i hauran d'emprendre un viatge fins a Chicago, per tal de canviar l'objecte equivocat i esbrinant, alhora, el misteri que envolta als fundadors del famós catàleg.

 El Lloc màgic
El Lloc màgic
Wormell, Christopher  
Barcelona : Animallibres, setembre 2020

La Clementina viu en la Ciutat Negra, en el soterrani d'una casa, sense veure res ni ningú, amb els seus suposats tiets que la tenen esclavitzada. La Clementina té un somni. Somia amb un lloc molt bonic i ple de llum i de color, i al qual vol anar quan pugui fugir.

Un llibre ple d'esperança. 

 Harry Potter y la piedra filosofal
Harry Potter y la piedra filosofal
Rowling, J. K.  
Barcelona : Emecé, 1999

En Harry Potter és portat a viure amb els seus tiets desprès que els seus pares hagin mort, a mans de Lord Voldemor. Els tiets no l'estimen gaire i les condicions en la que hi viu no són gaire esperançadores. Un dia reb una carta en la que l'admeten en l'escola Howarts, una escola de màgia. Desprès que els tiets posin molts impediments perquè hi vagi en Harry hi entra com a estudiant. Lord Voldemor, però el continua buscant per martar-lo. Els aprenentatges i els amics de l'escola faran crèixer a aquest jove mag. La pedra filosofal és el primer de set volums de la sèrie.

 La Crida del bosc
La Crida del bosc
London, Jack,  
Barcelona : L'Altra Tribu, març del 2020

En Buck és un gos domèstic que té una vida tranquil·la i pacífica en la casa d'una família acomodada. Però la seva sort fa un tomb quan uns buscadors d'or el segresten i se l'emporten cap a les terres àrtiques, com a gos de trineu.

 La Mona de l'assassí
La Mona de l'assassí
Wegelius, Jakob  
Barcelona : Viena, 2017

Una nit entre les ombres del port de Lisboa Alphonse Morro corre per salvar la vida, ja que té un secret que altres persones poderoses no volen que es sàpiga. En mig d'una lluita en Morro cau a l'aigua i desapareix , i declaren culpable a en Henry Koskhela, amic de la mona Sally Jones. És la pròpia Sally la que ens explica les aventures i els viatges que fa per tal de trobar el seu amic i demostrar la seva innocència.

 La Superviviente
La Superviviente
Applegate, Katherine  
[Barcelona] : Gran Travesía, enero de 2019

La Byx és una dairne, una de les espècies governants del Regne de Nedarra. Però després que veure com maten a tota la seva família i amics no vol creure que és la darrera supervivent. Emprendrà un viatge ple d'aventures per comprobar si n'hi ha més exemplars de la seva espècie.

 La Veritable història del Capità Garfi
La Veritable història del Capità Garfi
Baccalario, Pierdomenico  
Barcelona : La Galera, 2012

L'any 1829 neix el fill il·legítim del rei d'Anglaterra. Com el nadó pot canviar la sort de l'Imperi  anglès, ell i la seva mare són exiliats a les Índies Orientals. En James Fry, que és així com es diu, sempre va acompanyat d'un rellotge antic, un present de la seva antiga vida al continent europeu. Als tretze anys en James s'embarcarà en un vaixell i començarà la seva vida de temut pirata per tots els mars.

 La Veu de les ombres
La Veu de les ombres
Hardinge, Frances  
Barcelona : Bambú Editorial, setembre de 2019

Quan una persona more el seu esperit va a buscar un cos on refugiar-se. Hi ha persones que són més receptores per encabir aquests esperits i la Makepeace és una d'elles. La Makepeace lliuta perquè això no passi, però una nit es despista i entra dins d'ella l'esperit d'un os. 

 Pirates de la mar de gel
Pirates de la mar de gel
Nilsson, Frida  
Barcelona : Viena Edicions, desembre del 2018

La Siri viu tranquil·la en una illa remota del mar de Gel amb el seu pare, pescador, i la seva germana petita, Miki. Un dia el ferotge pirata Capblanc segrestarà la Miki, com a tants altres nens i nenes, per tal d'esclavitzant-los treballant en la seva mina de diamants. Les condicions són molt dures i la Siri sap que la seva germana no sobreviurà, és per això que emprèn un llarg i temerós viatge a la recerca de la petita Miki.

Volver al inicio