Clubs de lectura

Comunitat Lectora “Ciutats Literàries”
Comunitat Lectora “Ciutats Literàries”

Comunitat Lectora “Ciutats Literàries”

Des de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà, us presentem la Comunitat Lectora “Ciutats Literàries”. Això és possible gràcies a Tellfy, una aplicació gratuïta que permet posar en contacte virtual persones amb un interès comú.  En el nostre cas, l’eix temàtic seran novel·les que ens transportaran a diferents ciutats del món i així poder conèixer els seus personatges i els seus carrers. Junts visitarem París, Barcelona o Viena, entre d’altres.

Com funciona aquesta comunitat? Com en un club de lectura: es proposa un títol que els lectors llegireu i que, posteriorment, comentarem junts un dia i una hora prèviament pactats. La diferència és que, mentre arriba la data de la trobada, dins de la comunitat es generaran preguntes, reflexions, s’intercanviaran recursos i es compartiran tot tipus de propostes complementàries en relació al llibre seleccionat.

La comunitat lectora està conduïda per Anna Maria Villalonga, és escriptora, crítica de literatura i cinema, traductora, investigadora i professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona. A més, es compta amb el suport de la biblioteca que facilita el préstec dels llibres i ofereix l’ajuda tècnica que es pugui necessitar.

Les inscripcions es realitzen directament a través de l’aplicació Tellfy, disponible per a Android i Apple. Només cal descarregar-la al mòbil o tauleta, buscar la comunitat “Ciutats literàries”, triar l’opció per a sol·licitar la participació i esperar que us confirmem l’ingrés. Una vegada es forma part de la comunitat, ja es té accés a totes les informacions, es pot conversar, intercanviar anècdotes i fins i tot participar en l’elecció de l’itinerari de lectura.

El llibre que hem escollit per iniciar el nostre viatge és “Paris-Austerlitz” de Rafael Chirbes.

Si us cal més suport, podeu contactar amb la biblioteca Sant Ildefons que coordina el funcionament d’aquesta activitat.

  • Adultos