Dies de roses

Hem parlat de la relació entre entre cinema i literatura, entre la música i el cinema, el teatre i el cinema...però  mai havíem trobat una relació entre les plantes i el cinema. Per cobrir aquesta mancança començarem a parlar de les roses. Us oferim un recull de pluges de pètals, flors marcides, noies en la flor de la vida. Roses per a tots els gustos per a que celebreu la diada de la manera més cinèfila possible.

American Beauty: Somnis humits

La primera de la llista per mèrits propis: si una imatge ha esdevingut icònica és la pluja de pètals sobre el cos d’una adolescent en un llit de roses que somia el protagonista. I no oblidem que la seva dona es dedica a cultivar-les obsessivament, també. No hi ha dubte que sense les roses aquesta pel·lícula no seria la mateixa.

 

 

 

La bella y la bestia: Una rosa de rellotgeria

El pròleg del clàssic de Disney ens ho explica tot: una anciana mendicant arriba al castell del príncep egoista i li ofereix una humil rosa a canvi d’aixopluc. El príncep la fa fora de males maneres, i ella, convertida en bellíssima bruixa, el condemna a ser una bèstia fins que una dona li ofereixi el seu amor. La rosa és en realitat una rosa encantada que continuarà fresca fins que el príncep compleixi els 21 anys, moment en que caurà l’últim pètal...

 

 

 

La Rosa: Oh, Janis

Bette Midler interpreta a Mary Rose Foster, The Rose, una cantant de rock que de concert en concert acabarà sucumbint pel consum de drogues i alcohol. Inspirada en la vida de Janis Joplin, és imprescindible en aquesta tria.

 

 

La rosa negra: rosa, camina amb mi

La rosa negra és una noia meitat anglesa, meitat mongol, que s’escapà de l’harem del senyor de la guerra Bayam (Orson Welles) i intenta fugir a Anglaterra amb Walter de Gurnie (Tyrone Power), un noble saxó en busca de fortuna en el llunyà orient... Ja està tot dit, oi? Aventures de les d’abans.

 

 

 
 

La vendedora de roses: traqueteando como Pablo

Mónica intenta guanyar-se la vida venent roses a la ciutat de Medellín, la nit i el dia de Nadal, en un ambient de violència, drogues, alcohol i prostitució. Basada en la vida real de la protagonista i adaptant el conte clàssic La venedora de mistos, la pel·lícula va ser nominada a la Palma d’Or de Cannes.

 

 

Rosas RojasEn aquesta pel·lícula una de les protagonistes es dedica a la decoració amb flors pels casaments. Surten roses, però per casualitat...

 

 

 

Alice in wonderlandTant a la versió Disney com a la de Tim Burton, l'Alícia pintan de vermell les roses blanques de la reina 

 

 
 

 

 
 
Ni surten roses, ni se les espera. Però amb aquests títols no podien faltar en el nostre recull, així que ens veiem obligats a incloure-les.
Mateix cas que l’anterior, però encara més agafat pels péls, perquè aquí del que es parla és del color i no de la planta. És clar que tampoc podien faltar.

La Dama de Rosa: Ara que estan tan de moda les sèries no podem deixar de fer un homenatge a la que porta la nostra protagonista en el nom. Telenovel·la veneçolana de les de tota la vida, intentar resumir l’argument seria llarg i extenuant, així que us emplacem a que la busqueu als nostres prestatges.

 

 
 

 

Una rosa es una rosa: Mecano també es va sumar a l'homenatge a la rosa amb un vídeo made in "anys vuitanta”

 

 

 
 

 

Funeral de Lady Di (Elton John: “Goodbye England Rose”): La rosa més estimada de la corona Britànica es va marcir en un trist accident, i el seu amic ELton li va dedicar una cançó de comiat

 

 
 
 

 

La Rosa de España a Eurovisió (Europe’s líving a celebration): La Rosa d'Espanya fou el resultat d'un programa de televisió, que va elevar la seva popularitat a uns límits insospitables. Va arribar a Eurovisió i després se li perd la pista...

 
 
Fecha de creación: 19/04/2017 Última actualización: 21/04/2017