Entrevistes virtuals

Què són les Entrevistes virtuals?

Les Entrevistes Virtuals són un espai de participació on els lectors poden adreçar-se als seus autors preferits per fer-los preguntes sobre les seves obres.

Podràs veure informació de l'autor i enllaços relacionats. També la disponibilitat al catàleg Aladí de la seva obra.

Veure les 'Condicions de participació'.

Al catàleg Aladí també pots fer comentaris sobre les diferents obres dels autors.

Noah Gordon

Noah Gordon

Sabies que...?

  • Noah Gordon passa temporades a Catalunya, ja que el seu fill Michael es va casar amb una catalana i viu a Sant Cugat del Vallès.
     
  • Des del 2013 pots gaudir de la versió cinematogràfica d''El metge', dirigida per Philipp Stoelzl i protagonitzada per Ben Kingsley, Tom Payne, Stellan Skarsgård i Olivier Martínez.

  • Tot i que no acostuma a parlar de política, és un gran defensor del president Barack Obama.
     
  • Abans de començar a escriure es prepara un llarg esquema i acostuma a seguir-lo. Tot i que, diu, de vegades els personatges tenen vida pròpia i l'obliguen a abandonar-lo...


Informació de l'autor

 

1 .  Quan va descobrir que volia ser escriptor?
Usuari: Anònim
Sóc fill de la Gran Depressió, una època a la que molts nord-americans no tenien feina i eren molt i molt pobres. La vida era molt gris, i els llibres era l'única cosa que li donava color. Ja de ben petit vaig decidir que, algun dia, jo formaria part d'aquest món de colors.
2 .  Quina de les seves novel·les és la seva preferida? Hi ha encara alguna història que sempre ha volgut explicar però que encara no ha pogut fer?
Usuari: Anònim
Crec que 'Xamán' és la meva preferida, tot i que m'agraden totes. Tinc guions per d'altres històries que m'agradaria escriure però no sé si podré fer-ho. Les idees m'assalten per les nits i em fan venir moltes ganes d'escriure però als 88 no tinc l'energia suficient per fer-les realitat. És frustrant, però dono les gràcies per haver pogut portar una vida d'escriptor durant tots aquests anys, amb les seves alegries i frustracions. He estat beneït en aquest sentit.
3 .  En la seva joventut va fer diferents feines, entre elles, conductor d'ambulància i periodista especialitzat en temes científics i mèdics. De quina forma van influir aquestes professions en les seves novel·les, i més concretament quan escrivia 'El metge', 'El chamán' o 'La doctora Cole'?. Moltes gràcies.
Usuari: Anònim
Vaig començar com a periodista a Boston. I m'encantava ser periodista. Va ser el primer cop que estava treballant en una feina per a la que considerava que tenia un talent natural. Cada dia era diferent i em trobava amb una història diferent, una aventura nova. Avui encara ho trobo a faltar. En què sentit va influenciar? Bé, suposo que en el meu estil literari. Em va ensenyar que les frases directes i les paraules senzilles són molt més poderoses que les complexes. Em va fer descobrir que la comunicació amb el lector pot arribar a ser molt fàcil.
4 .  He llegit que en la seva infantesa, la seva germana el va dur per primer cop a una biblioteca pública. Les seves primeres lectures van tenir algun tipus d'influència en la seva producció literària. Quins eren els seus autors/es favorits?
Usuari: Anònim
Sí, la meva germana Dorothy va ser la que em va dur per primer cop a la biblioteca. I respecte als meus autors favorits, la biblioteca de la zona on vivia estava dividida en dos, la meitat l'ocupaven llibres infantils i l'altra, llibres d'adults. No vaig trigar res en acabar-me tota la col·lecció de llibres infantils, així que, abans de que fos legal, vaig començar a llegir llibres d'adults, gràcies a la col·laboració dels bibliotecaris, que em deixaven treure'ls. Les primeres novel·les que recordo haver llegit són les de Pearl S. Buck. Era massa jove per entendre les ocasionals escenes de sexe, però m'enamoraven. Un cop vaig descobrir la literatura adulta no vaig poder tornar a llegir literatura infantil.
5 .  El tema principal de la seva darrera novel·la 'El celler' va sorgir pel fet de portar temps vivint a Catalunya, terra de vinyes?
Usuari: Anònim
En bona part sí, perquè a Catalunya, i a tota Espanya, es produeix un vi meravellós. Porto molt de temps enamorat de la cultura espanyola i la seva gent. No acostumo a penedir-me de res, però sí que em penedeixo de no haver viscut durant un temps allà. En qualsevol cas, aprecio moltíssim les estones que he passat allà i tinc un munt de records increïbles de les meves visites!
6 .  Ara fa just un any que es va estrenar l'adaptació cinematogràfica de 'El metge'. En global, està content amb el resultat obtingut? Segons el seu parer, els actors triats són tal i com vostè se'ls imaginava quan redactava la novel·la?
Usuari: Anònim
Es basava bastant en la meva novel·la com per fer-me feliç (suposo que no sóc el primer autor que se sent així!)
7 .  És usuari habitual de les biblioteques del seu lloc de residència? Quines diferències troba des de que vostè va començar a visitar-les quan era jove?
Usuari: Anònim
Sempre m'he estimat les biblioteques. Fins i tot he estat l'encarregat d'algunes. Fa cinc anys, quan la meva dona Lorraine i jo ens vam mudar a la colònia de jubilats on vivim, ens van deixar una sala meravellosa i ens van animar a convertir-la en una biblioteca. Vam muntar un comitè i avui la biblioteca té 4.000 llibres. Tenim el suport de la comunitat i comprem llibres nous cada mes. Ha estat una experiència realment meravellosa.
8 .  Quan creus oportú o quan decideixes que el llibre està perfecte? És a dir, necessites l'ajuda d'una tercera persona que et pugui dir objectivament que tot està al seu lloc? Que ja no calen més modificacions o correccions? O tu mateix tens un mètode per decidir que no canviaràs res més al llibre, perquè és així com ha de ser?
Usuari: Anònim
Ningú llegeix els meus manuscrits mentre encara estic escrivint la novel·la. Quan l'he acabada, la llegeixen tant la meva dona com la meva filla Lise. A vegades em fan suggeriments, tot i que jo em resisteixo a fer canvis. Llavors discutim al respecte durant un temps i finalment acabo cedint, perquè acostumen a tenir raó! Però hi ha vegades en que no, i no canvio res. Després de tot, és la meva història. Però, per mi, la història mai està acabada, perquè mai és perfecta. Si pogués, passaria anys i anys rescrivint cadascuna de les meves novel·les.
9 .  Quins han estat els seus autors preferits de tots els temps?
Usuari: Anònim
Molts! Però suposo que si n'he de triar alguns em quedaria amb Chaucer, Shakespeare, Homero, Cervantes, Wallace Stegner, Kenneth Roberts, Stephen Crane i Robert Penn Warren, però podria continuar!
10 .  Als seus llibres, la medicina sembla que està sempre present. Què li agrada de la professió? De petit, volia ser metge?
Usuari: Anònim
Els meus pares volien que fos metge, però jo mai he volgut ser una altra cosa que escriptor! Com a escriptor, el tema de la medicina m'interessa en tant en quant té a veure amb el conflicte etern entre la vida i la mort i qualsevol història que tingui com a protagonista un metge és la més dramàtica de totes les històries possibles.
Comiat
“Els meus pares volien que fos metge”