News

Vida i obra de Josep Escobar

Va ser un autor de còmic que va viure pràcticament tot el segle XX, entre els anys 1908 i 1994. Els seus dos personatges més coneguts són Zipi i Zape dels quals ha publicat moltes aventures. Tenen tants seguidors que altres autors han seguit publicant noves històries d’ells. Pensa que els va crear l’any 1948 però a la dècada dels anys 70 es van fer tan populars que va haver d’estar-se uns anys creant exclusivament històries curtes i llargues d’aquests dos entremaliats nens. Carpanta, Petra i Doña Tula són altres personatges molt coneguts, també nascuts a meitat del segle XX. 

Va treballar a la editorial Bruguera en diferents etapes, un cop desapareguda aquesta va acabar a Ediciones B on encara publicava noves historietes fins poc abans de morir.

PeEscobar va ser un personatge amb moltes inquietuds, per que et facis una idea va crear uns cursos per correspondència on ensenyava a dibuixar còmics i va crear petits invents relacionats amb l’entreteniment, com per exemple la màquina Scop per projectar pel·lícules a casa. Fins i tot va fer algunes animacions en vídeo i ha fet una obra de teatre molt representada : Assaig general.

 Super humor : Zipi y Zape

 Doña Tomasa

Lo mejor de Zipi y Zape

 La Familia Trapisonda y otros personajes familiares 

Zipi y Zape : una herencia complicada

04/04/2019 08:50h