Tardor de música a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Tardor de música a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet

La Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet ha programat un conjunt d’activitats musicals que es duran a terme durant el darrer trimestre de l’any.

El cicle “Finestres de música electrònica” tindrà la participació de diferents musicòlegs especilitzats en el camp de l’electrònica. El divendres dia 15 de setembre tindrem al Carles Novellas, que ens farà un recorregut cronològic sobre la història de la música electrònica a Espanya. El divendres 27 d’octubre, en Xavier Riembau compararà el llegat de dos dels focus creatius més importants de la història de la música de ball: el house de Chicago i el techno de Detroit. El divendres 3 de novembre l’Antònia Folguera reflexionarà sobre les fronteres creatives de la música generada per software. Per últim, el divendres 1 de desembre en Christian Len ens parlarà sobre la influència que Eivissa ha tingut en la música electrònica internacional. Trobareu informació més detallada sobre les activitats al final d’aquest article.  

 

Paral.lelament la biblioteca també acollirà el "Primer Encuentro de cante flamenco", que serà coordinat per Miguel López, gran coneixedor de la música flamenco i que ja col.labora amb la biblioteca realitzant un taller d’audicions de música clàssica. El dilluns 18 de setembre, el dilluns 30 de Octubre i el dilluns 27 de Noviembre es faran audicions comentades de discos i videos en les quals s’analitzaran els diferents “palos” estilístics. A les activitats assistiran membres de diferents entitats relacionades amb el flamenco d’arreu de Barcelona.

Totes les activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

 

Agenda

Divendres 15 de setembre - Carles Novellas 

"35 anys de música electrònica a Espanya: d'Aviador Dro a El Guincho"

“Breu repàs a 30 anys de música electrònica a Espanya, des dels dies de l’escissió d’Aviador Dro i Esplendor Geométrico al house de segells com Hivern o el trap com a nou llenguatge del públic més jove, amb parades al synth pop dels 80, la ruta valenciana, els segells d’electrònica de ball dels 90 (Minifunk, Boozo, Cosmos),  la cultura de clubs, els festivals o la petita escena dubstep de Poblenou a finals de la primera dècada dels 2000. Tot explicat de forma més o menys cronològica i amb escoltes de tracks de referència escollides per Carles Novellas, responsable del programa Paralelo 3 de Radio 3.“

 

Divendres 27 d’octubre - Xavier Riembau 

Chicago vs Detroit. House vs Techno.”

La Wind city vs la Motor City. O com el House neix a Chicago intensificant el beat de la música disco amb instruments electrònics com les rolands 303 i 808 fins a crear l’acid house i com paral.lelament aDetroit porten la pista de ball fins a Mart via novament els omnipresents Kraftwerk  i l’electro de New York.

 

Divendres 3 de novembre - Antònia Folguera 

“Zeros i uns. La música generada per software”

De l’autotune a les cançons interactives. El software no és tan sols una eina de composició i producció: és un instrument que produeix uns determinats resultats estètics, permet fer sons que ni tan sols existeixen a la imaginació, i gràcies a la màgia dels zeros i els uns les cançons ja no tan sols s'escolten i es ballen: es toquen, es transformen i es personalitzen.

 

Divendres 1 de desembre - Christian Len

“Eïvissa i el so balearic. La illa que es va convertir en música més enllà de les grans discoteques”

Existeix una petita illa en el bell mig del Mediterrani l’energia de la qual va transformar la vida de moltes persones. Una illa que es va convertir en música.

En aquesta xerrada explicarem l’origen d’un capítol de la història de la cultura popular que va canviar l’illa per sempre més: els hippies, les primers festes a l’aire lliure, l’estiu de l’amor, la cultura del club, el new age, el ritual sunset, el hype chill out, la industrialització de la música de ball i el revival “balearic”. La influència -més enllà de qualsevol tipus de prejudici- que Eïvissa ha tingut en la música electrònica fan que més que d’un so musical parlem gairebé d’un estat mental.

 

Vés al prestatge de música

30/08/2017 06:30h